Markant sværere at tjene Eurobonus-point i Danmark

Svenskere og nordmænd har langt bedre muligheder for at optjene bonuspoint i SAS’ bonusklub. »Vi ved det godt,« lyder svaret fra SAS, der er på vej med nye muligheder.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man vil supplere sin pointhøst ved siden af flyrejserne, er der markant bedre vilkår, hvis man er bosiddende i Sverige eller Norge end herhjemme.

Eksempelvis får man 15 point, hver gang man køber for 100 kroner på et SAS Diners Club-kort, mens man får 20 point for køb på 100 svenske kroner på samme kort i Sverige. Medregner man valutaforskellen, er det 10 point flere for samme køb.

»Eurobonus har langt flere aftaler med partnere i Norge og Sverige, og man tjener flere bonuspoint for det samme indkøb. Dertil kommer, at udvalget af kreditkort er større i vores nabolande, hvor man også har mulighed for optjene point gennem eksempelvis COOPs medlemsklub,« siger Flemming Poulsen, der driver Bonusfeber.dk.

På hjemmesidens forum deler pointjægere erfaringer og tip til, hvordan man tjener flest point og får mest ud af dem.

»Måske er vi et lille land, men alt andet lige, så giver SAS bedre muligheder for pointoptjening i vores nabolande,« siger han.

Kritikken genlyder hos flere af de »frequent flyers« som Berlingske Business har talt med.

Hos SAS er øverste chef for Eurobonus, Nils Lindhe, klar over forskelsbehandlingen, som man arbejder på at udjævne.

»Der er ingen tvivl om, at vi er relativt stærkere i Sverige og Norge. Geografien gør, at indenrigsflyvninger giver bedre mening i de lande, og derfor er der også flere »frequent flyers« i de lande,« siger han.

»Forskellen i medlemssegmenterne gør, at det har været sværere at få samme opmærksomhed i Danmark hos partnerne end i de andre lande. Det er svaret på forskellen.«

Han fortæller, at SAS inden længe lancerer 250 nye partnerskaber i Danmark, hvor pointoptjeningen er mere gunstig. Arbejdet går nu på at gøre dem mere synlige via SAS’ smartphone-app og supplere dem med flere.

»Danmark er specielt, fordi man skal betale gebyr for kreditkort. Det gør det mindre attraktivt for kreditkortselskaberne at lancere kort i Danmark sammen med os. Men der er ny EU-lovgivning på vej, som muligvis kan ændre det,« fortæller Nils Lindhe.

SAS lancerer desuden inden længe et Travelcash-debitkort, hvor man kan handle og optjene point gebyrfrit.