Mærsk står til at fyre 190 borebisser i Norge

Danske Mærsks olieboringsdivision, Maersk Drilling, kommer til at afskedige op imod 190 medarbejdere i forbindelse med lukningen af to platforme i Norge.

Mørke skyer samler sig i olielandet Norge. Nu har danske Maersk Drilling måttet komme med fyringsvarsler i forbindelse med, at virksomheden lukker to platforme. Det er den relativt lave oliepris, der udhuler fortjenensten ved at bore efter olie offshore. Her ses riggen Mærsk Innovator. Arkivfoto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omorganisering og afskedigelser. Det er, hvad den nære fremtid står på i Maersk Drilling i Norge, skriver den norske avis Aftenbladet på sin hjemmeside.

Den danske rederikoncerns olieboringsdivision er udfordret i Norge, og i den forbindelse har den valgt at lukke to olieboringsplatforme i efteråret, som ikke kan bruges andetsteds i Norge. Det vurderer den norske fagforening Maersk Ansattes Forening (MAF) vil resultere i, at mellem 180 og 190 ansatte vil blive fyret.

»Det er svært beklageligt, at nogle mister deres job, men som situationen er nu, kan det nok desværre ikke undgås,« skriver MAF på sin hjemmeside.

Olieboringer bliver åbnet og lukket jævnligt i oliebranchen, og i den forbindelse flytter man ofte rundt på platformene. Men denne gang kan Maersk Drilling i Norge altså ikke bruge to platforme og deres besætning mere, og det kommer alt andet lige til at gå ud over bemandingen.

Formanden for MAF, Frode Larsen, fortæller til avisen, at risikoen for storfyringer i Maersk Drilling har været kendt, men nu ser afskedigelserne altså ud til at blive til virkelighed.

»Kontraktsituationen har været kendt længe, og de ansatte blev varslet i dag,« siger han ifølge avisen.

Den relativt lave oliepris har ramt hele verdens oliebranche hårdt, og Norge er ingen undtagelse. Den administrerende direktør for Maersk Drilling Norge, Jakob Korsgaard, siger ifølge Aftenbladet, at branchen stadig er præget af uvished, og at nedbemandingen skyldes »en udfordrende situation på norsk sokkel«.

»Og der er ikke umiddelbart nogen tegn på bedring. To mobile boreinstallationer går af kontrakt i tredje og fjerde kvartal 2015,« siger han ifølge avisen.

På fagforeningen MAFs hjemmeside fremgår det, at mange af de tilbageværende ansatte i Maersk Drilling i Norge må forberede sig på nye arbejdsopgaver.