Maersk Drilling leverer pænt og holder fast i 2018-mål

Maersk Drillings resultater i fjerde kvartal blev ramt af nedskrivninger.

Maersk Drillings resultater i fjerde kvartal blev ramt af nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Drillings resultater i fjerde kvartal blev ramt af nedskrivninger. Derfor faldt overskuddet på divisionens bundlinje (NOPAT) til 53 mio. dollar mod et overskud på 84 mio. dollar i samme kvartal af 2013.

A.P. Møller-Mærsks borerigdivision er ramt af en længerevarende opbremsning i olieselskabernes investeringslyst, hvilket kun blev forværret af det store fald i olieprisen i anden halvdel af 2014.

Driftsmæssigt leverede Maersk Drilling bedre end ventet i fjerde kvartal med en omsætning på 635 mio. dollar og et EBITDA-overskud på 286 mio. dollar. På de to poster var der ventet henholdsvis 555 og 203 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Divisionen nedskrev dog for 149 mio. dollar i fjerde kvartal, hvoraf de 85 mio. dollar var særlige nedskrivninger. Det var tre ældre rigge, der får det svært i det nuværende pressede marked, og selskabets joint venture i Ægypten, der var skyld i de tab.

I 2015 venter Maersk Drilling et underliggende resultat, der bliver "højere" end resultatet for 2014, hvor den post gav et plus på 471 mio. dollar.

Divisionens langsigtede mål om at levere 1 mia. dollar i årligt NOPAT-overskud i senest 2018 rykkes der - trods forventning blandt flere analytikere om det - ikke ved i første omgang.

- Der har været skrevet en masse om det i aviserne, men vi forventer foreløbig en fremgang i år. Så vil det selvfølgelig afhænge af aktivitetsniveauet, hvor vi bevæger os hen. Vi har ikke nogen planer om større investeringer i de gængse typer rigge på den korte bane, siger Nils Smedegaard Andersen, der er administrerende direktør hos A.P. Møller-Mærsk, på en telekonference efter regnskabet.

- Det er business as usual. Vi vil prøve at få mest muligt ud af den flåde vi har, så kan der komme nogle teknologiske nyskabelser, som vi også vil kigge på. Det vil vise sig, hvordan aktiviteten er inden for offshoreindustrien, men vi reviderer ikke vores mål hvert kvartal. Det er visioner, og det skal selvfølgelig hænge finansielt sammen, fortsætter han.