Maersk Drilling tynget af rate-fald på rigudlejning

A.P. Møller-Mærsks riggeselskab Maersk Drilling er tynget af lave dagsrater og endnu lavere udnyttelse af kapaciteten inden for udlejning af borerigge til olieindustrien. Når Mærsk på onsdag aflægger sit årsregnskab for sidste år, ventes udviklingen i Maersk Drilling at blive den mest interessante læsning.

Foto: Erik refner. Claus V. Hemmingsen CEO of Maersk Drilling
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

- Efterspørgslen efter borerigge er reduceret, og der er skabt et nedadgående pres på dagsraterne. For at forblive konkurrencedygtige på dette marked, er vi nødt til at se på måder at reducere omkostningerne og øge effektiviteten, udtalte Claus V. Hemmingsen, topchef i Maersk Drilling, ifølge dagbladet Børsen, i forbindelse med en beslutning om for nylig at nedlægge 90 stillinger på Maersk Drillings hovedkvarter.

Der er enkelte gode nyheder at hente i Maersk Drilling. Selskabet har fået udlejet tre fjerdedele af sine mest avancerede XLE-rigge, der repræsenterer en investering på 17 mia. kr. Til gengæld er Maersk Drilling blevet nødsaget til at udleje riggene til langt lavere rater end tidligere forudset. Det har fået indtjeningen i Mærsk-selskabet til at dykke.