Mærsk må opgive luksus-lejlighed i London

Intet er helligt for A.P. Møller - Mærsk i jagten på omkostningsbesparelser.

Luksusejligheden lå i et af de mest mondæne kvarterer i hele London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Luke Macgregor
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke langt fra Downing Street 10, hjemsted for den engelske premiereminister, har A.P. Møller - Mærsks engelske selskab ejet en luksuiøs lejlighed gennem 27 år. Lejligheden, med udsigt over Themsen og seks suiter, er blevet solgt som følge af finanskrisen, skriver shipping-avisen Lloyd´s List.

”Vi er blevet ofre for finanskrisen,” sagde Nigel Pusey, som er chef for The Maersk Company, ved en afslutningsfest for særligt inviterede gæster i sidste uge.

Lejligheden lå i et af de mest mondæne kvarterer i hele London. Da det engelske boligmarked var på toppen blev lejligheden vurderet til små 70 mio. kr., mens den i dag vurderes noget lavere grundet prisfaldene på det engelske boligmarked.

Det vurderes, at lejligheden er solgt for et pænt millionbeløb - i engelske pund, forståes.

Den nøjagtige årsag til salget kendes ikke, men det skal formodentlig ses i lyset af den spareplan, som topchefen Nils Smedegaard Andersen har sat i søen. Han har ved flere lejligheder givet udtryk for, at A.P. Møller - Mærsks omkostninger er for høje og derfor må man spænde livremmen ind. Og det ikke kun mens krisen står på - også på længere sigt.