Mærsk må opgive luksus-lejlighed i London

Intet er helligt for A.P. Møller - Mærsk i jagten på omkostningsbesparelser.

Foto: Luke Macgregor. Luksusejligheden lå i et af de mest mondæne kvarterer i hele London.
Læs mere
Fold sammen
Ikke langt fra Downing Street 10, hjemsted for den engelske premiereminister, har A.P. Møller - Mærsks engelske selskab ejet en luksuiøs lejlighed gennem 27 år. Lejligheden, med udsigt over Themsen og seks suiter, er blevet solgt som følge af finanskrisen, skriver shipping-avisen Lloyd´s List.

”Vi er blevet ofre for finanskrisen,” sagde Nigel Pusey, som er chef for The Maersk Company, ved en afslutningsfest for særligt inviterede gæster i sidste uge.

Lejligheden lå i et af de mest mondæne kvarterer i hele London. Da det engelske boligmarked var på toppen blev lejligheden vurderet til små 70 mio. kr., mens den i dag vurderes noget lavere grundet prisfaldene på det engelske boligmarked.

Det vurderes, at lejligheden er solgt for et pænt millionbeløb - i engelske pund, forståes.

Den nøjagtige årsag til salget kendes ikke, men det skal formodentlig ses i lyset af den spareplan, som topchefen Nils Smedegaard Andersen har sat i søen. Han har ved flere lejligheder givet udtryk for, at A.P. Møller - Mærsks omkostninger er for høje og derfor må man spænde livremmen ind. Og det ikke kun mens krisen står på - også på længere sigt.