Maersk Drilling får forlænget kontrakt for borerig

Maersk Drilling har fået forlænget kontrakten for riggen Heydar Aliyev. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kontrakten, der bliver forlænget, er med BP, som er operatør i det store Shah Deniz-gasfelt.

Tidligere løb aftalen til maj 2016 - plus optioner - men nu strækker den sig fem år yderligere frem i tiden til maj 2021, skriver Mærsk-datterselskabet.

Den estimerede værdi på kontrakten er på op til 523 mio. dollar, oplyser Maersk Drilling, hvilket dermed svarer til en dagsrate på op mod 285.000 dollar.

Heydar Aliyev, som er en flydende borerig, vil fortsat blive brugt til at udvikle det store gasfelt i Det Kaspiske Hav ud for Aserbajdsjan.

- Vi er meget tilfredse med at fortsætte forlængelsen til Heydar Aliyev og ser frem til at fortsætte vores mangeårige samarbejde med BP. Med denne kontrakt får vi udbygget vores ordrebog og skabt større synlighed for omsætningen. Det er meget opmuntrende at kunne udbygge ordrebogen i dette meget udfordrende marked, udtaler Maersk Drilling-chef Claus V. Hemmingsen i meddelelsen.

Heydar Aliyev, tidligere kendt som Maersk Explorer, blev bygget i 2003. Den blev senere opkaldt efter den tidligere aserbajdjanske diktator.

Med aftalen er Maersk Drilling ifølge Ritzau Finans' beregninger oppe på en kontraktdækning på omkring 88 pct. i 2015 og knap 66 pct. i 2016.