Maersk Drilling-chef venter konsolidering i borebranchen

Når den igangværende nedtur for alvor begynder at gøre ondt, vil det føre til konsolidering i branchen for borerigge, hvor Maersk Drilling er aktiv.

Når den igangværende nedtur for alvor begynder at gøre ondt, vil det føre til konsolidering i branchen for borerigge, hvor Maersk Drilling er aktiv. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener Claus V. Hemmingsen, chef for A.P. Møller-Mærsk-datterselskabet, der udlejer borerigge til de store olieselskaber.

- Vi forventer at se kriseramte aktiver i industrien i de kommende to år, hvilket vil føre til konsolidering, siger Claus V. Hemmingsen ved en konference i Singapore ifølge South China Morning Post.

Ifølge Claus V. Hemmingsen er overkapaciteten i branchen den værste i 15-20 år.

Opkøb er dog umiddelbart ikke på radaren for Maersk Drilling, som ligesom de andre selskaber i branchen er ramt af en kraftigt faldende investeringslyst i oliebranchen.

- Vi holder altid øje med den rigtige type aktiver til de rigtige muligheder. Men vi forventer ikke at rykke i den nærmeste fremtid, siger Claus V. Hemmingsen yderligere og fastholder den linje, selskabet hidtil har ført.

I Maersk Drillings flåde af 24 rigge, inklusive to i ordrebogen, er kun en enkelt ikke bestilt på værft af det lyseblå selskab.

Og efter at kontraktdækningen var på 80 pct. for 2015 og 52 pct. for 2016 ved årsskiftet, er den siden steget, afslører Claus V. Hemmingsen. Nu hedder tallene 82 og "over 60" pct., siger han til flere medier.

Til gengæld er det helt nye boreskib Maersk Venturer midlertidigt lagt op, mens man venter på arbejde til det. Efter levering i efteråret 2014 fik skibet en 45 dages opgave for Total med en enkelt brøndboring i Malaysia, men de seneste tre måneder har det været arbejdsløst.

I starten af marts skrev kunden Otto Energy under på en hensigtserklæring med Maersk Drilling om en brøndboring i Filippinerne i tredje kvartal, som Venturer skal stå for, men det er endnu ikke blevet vekslet til en fast kontrakt.

/ritzau/FINANS