Lundbeck-formand: Vi har løst krisen næste år

Flemming Lindeløvs afgang har intet med Lundbecks problemer at gøre, siger han: Det er bare ikke smart at skifte formand og direktør på samme tid.

Den danske medicinalkoncern Lundbeck skal have ny bestyrelsesformand. Formanden Flemming Lindeløv, der er tidligere Carlsberg-direktør, vil træde tilbage fra posten efter Lundbecks generalforsamling i april 2008. Bestyrelsen indstiller Per Wold-Olsen til ny formand.

Flemming Lindeløv forlader et Lundbeck, der netop nu befinder sig i en af de største kriser nogensinde, men han afviser, at det har noget med hans farvel til Lundbeck at gøre.

- Det har intet med det at gøre. Samtidig bliver jeg 60 næste år, og man skal også lade de unge komme til. Jeg håber, at vi ved generalforsamlingen i 2008 har løst vores 2012-problem. Jeg håber at aflevere et Lundbeck, hvor vi har løst det problem - og det er der store chancher for, siger Flemming Lindeløv til RB-Børsen

- Jeg har været med i bestyrelsen i 10 år, og så bliver jeg lige pludselig vildig og ikke uvildig. Når du er ejet af en stor fond, må du ikke sidde i en bestyrelse i mere end 12 år efter de nye EU-regler. Det er ualmindelig upraktisk, når vi i samme periode skal have et generationsskifte på posten som administrende direktør. Det bedste er, hvis formanden og direktøren ikke skal gå det samme år, og derfor går jeg næste år. Samtidig har jeg siddet her i 10 år, og lige pludselig begynder man at hylde sine egne beslutninger, siger Flemming Lindeløv til RB-Børsen.

RB-Børsen