Lundbeck-boss får plads i Danfoss-fond

CEO for medicinalvirksomheden Lundbeck, Kåre Schultz, er netop indtrådt i bestyrelsen i Bitten og Mads Clausens Fond, som er hovedaktionær i Danfoss.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN. Arkivfoto: Kåre Schultz er netop indtrådt i bestyrelsen for Bitten og Mads Clausens Fond.
Læs mere
Fold sammen

Det nye ansigt i den ni mand store fondsbestyrelse fremgår af fondens hjemmeside og cvr-registret, hvor man også man læse, at Kåre Schultz fik plads i bestyrelsen 3. maj. Med bestyrelsesposten i fonden er Kåre Schultz' bestyrelsesportefølje nu oppe på tre bestyrelsesposter, idet han også sidder i bestyrelsen for Lego og er formand for Royal Unibrew.

For bordenden i Bitten og Mads Clausens Fond sidder Peter Mads Clausen. Næstformand er advokat og partner i Kromann Reumert, Marianne Philip. Hun blev næstformand for et år siden. Bestyrelsen mødes 4-5 gange om året.

Fondens hovedformål er at styrke Danfoss, så virksomheden sikres en økonomisk sund og konkurrencedygtig udvikling. Dette forvaltes gennem fondens besiddelse af aktier i Danfoss A/S, Derudover bruger fonden sin indflydelse som aktionær i forbindelse med valg af bestyrelsesmedlemmer i Danfoss. Fonden arbejder også for at bevare og styrke beskæftigelsen i Sønderjylland.