Kåre Schultz sætter kurs mod højeste indtjening i Lundbecks historie

Lundbeck leverer varen for 2016 og sætter kurs mod endnu større mål i år. Topchef Kåre Schultz proklamerer, at Lundbecks omsætning og indtjening skal være højere end nogensinde før i Lundbecks historie i 2017.

Lundbeck-topchef Kåre Schultz forudser, at den danske medicinalkoncern fra Valby får et fremragende 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Medicinalselskabet Lundbeck har haft fuld fart på salget af sine nøgleprodukter i 2016. Det brandvarme salg har betydet, at topchef Kåre Schultz har kunnet hæve selskabets indtjeningsforventninger hele tre gange i træk i løbet af 2016. Topchefen stiller sig dog ikke tilfreds med det.

Kåre Schultz forventer ganske enkelt, at Lundbeck i 2017 kommer til at levere sine bedste resultater nogensinde.

»Som det kan ses af vores finansielle forventninger til 2017 forventes både omsætning og indtjening at blive højere end nogensinde før i Lundbecks historie. Vores nøgleprodukter ventes at opnå solid vækst og mere end kompensere for nedgangen i salget af ældre lægemidler,« siger Kåre Schultz i forbindelse med selskabets årsrapport.

Lundbeck-direktøren hæfter sig ved, at det danske medicinalselskabs salgsvogn i USA vil finde et endnu højere gear i 2017

»I 2017 forventer vi indtjeningsfremgang i alle regioner. USA vil stadig være vores største marked, men vi forventer også indtjeningsvækst i Europa og internationale markeder drevet af især Brintellix og Abilify Maintena,« siger Kåre Schultz.

Lundbeck forventer i 2017 at lande en omsætning på mellem 16,3 og 17,1 milliarder kroner og et driftsoverskud på mellem 3,4 og 3,8 milliarder kroner. For 2016 hed de tilsvarende tal en omsætning på 15,6 milliarder og en driftsindtjening på 2,3 milliarder. Det betyder altså, at Lundbeck skal tjene mindst en milliard kroner mere i år for at nå sit mål.

Foruden de lovende udsigter for 2017 har Kåre Schultz samtidig en lille ekstra gave med i kurven til selskabets aktionærer. Lundbeck vil nemlig give dobbelt så meget af sit overskud tilbage til aktionærerne i forhold til, hvad der tidligere har været praksis.

Aktionærerne kan fremover regne med at få mellem 60 og 80 pct. af overskuddet tilbage mod en tidligere udbyttepolitik på mellem 30 og 40 pct.

Siden Kåre Schultz blev udnævnt til Lundbeck-topchef i foråret 2015, er selskabets aktiekurs steget med mere end 130 pct.