Luksus elbil bliver revet væk

Det giver tilsyneladende bonus for elbil-producenten Tesla, at man satser målrettet på en stor luksus bil med sportsvognsydelser. Selv om der er over et år til selskabets S-model kommer på gaden, har den allerede sikret selskabet dets hidtil bedste omsætning.

Sådan ser den ud - verdens første luksus-elbil - Tesla S. Bilen kommer først i 2012, men er allerede nu bestilt af 5.000 kunder på verdensplan. Det sikrer det californiske elbil-selskab Tesla dets hidtil bedste regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bryan Mitchell
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er designet til at slå luksusbiler som Audi A6, BMW 5-serie og Saab 9-5. Og meget tyder på at kunderne tror på verdens første luksus elbil. Næsten 5.000 har forhåndsreserveret Tesla's S-model, og de mange forudbestillinger betyder nu, at Tesla netop har kunne præsentere selskabets hidtil bedste kvartalsregnskab.

I første kvartal af 2011 solgte den californiske elbil-producent biler for 49 mio. dollar - hvilket er 35 procent mere end i sidste kvartal. Samtidig blev selskabets tab langt mindre end forventet - med et tab på cirka 48 mio. dollar.Det ses som et fremragende resultat for Tesla - da markedet for elbil endnu kun er i opstartsfasen og er præget af enorme udviklingsbudgetter. Aktien på selskabet stiger i dag da også med fire procent.

Tesla tog sidste år den opsigtsvækkende beslutning at satse alt på at udvikle en fire-dørs luksusbil med sportsvognsydelser. Modellen - Tesla S - forventes at komme på gaden i 2012, og har cirka samme mål som en Audi A6. Bilen bliver dog langt hurtigere, idet den vil kunne nå fra 0 til 100 på 5.6 sekunder. Tesla forventer, at bilen vil kunne køre op til 500 km på en opladning.

Alt sammen bliver til en pris, der må siges at være yderst konkurrencedygtig. På grund af den danske afgiftsfritagelse af elbiler, vil Tesla S kunne sælges i Danmark for sandsynligvis lige omkring 500.000 kr. En tilsvarende Audi A6 koster således 885.000 kr.

På verdensplan er Tesla S allerede forudbestilt af 4.600 kunder. Hvor mange af de kunder, der er danskere, er ikke oplyst.