Lauritz.com overvejer børsnotering

Online-auktionshuset Lauritz.com oplever en kraftig vækst, og nu overvejer det dansk-svenske selskab en børsnotering som næste skridt.

Bengt Sundström, grundlægger og nu bestyrelsesformand i Lauritz.com, sammen med ægtefællen, Mette Rode Sundström, der er direktør i selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jenny Leyman / Sydsvenskan / TT

Det går godt hos online-auktionshuset Lauritz.com, der de seneste år har kunne glæde sig over en kraftig vækst i Norden.

Det har efterladt selskabet bag med den udfordring at tage næste skridt i et forsøg på at få forretningen til at vokse, og her er en børsnotering blandt flere strategiske alternativer på tegnebrætter, oplyser Lauritz.com i en selskabsmeddelelse.

»For at understøtte den fortsatte tilvækst og udvikling af selskabet undersøger Lauritz.com og dets ejere for nuværende nogle forskellige strategiske alternativer, hvilket kan inkludere en eventuel notering,« skriver selskabet.

I løbet af de sidste 15 år er det lykkedes onlinesiden at vokse sig til Nordens største auktionshus og består af 26 huse i Danmark (13), Sverige (8), Tyskland (3), Norge (1) og Belgien (1). I 2015 lykkedes det i løbet af de første ni måneder at hæve omsætningen med 71 pct. til 154 millioner kroner.

Et samlet regnskab for 2015 er endnu ikke offentliggjort, men ved udgangen af september havde man omsat for varer for i alt 772 mio. kr. på de forskellige auktioner, og et kvalificeret gæt kunne derfor være, at man for hele året er landet omkring en milliard kr.

I 2014 landede man på 1,047 milliarder kroner.

I selskabsmeddelelsen oplyser Lauritz.com, at det bliver ABG Sundal Collier, der skal være selskabets finansielle rådgivere i processen.

Online-eventyret startede tilbage i 1998, da svenske Bengt Sundstrøm købte Lauritz Christensen Auktioner, og året efter konverterede han forretningen og gik over til internetauktioner på domænet Lauritz.com. Undervejs blev Mette Rode Sundstrøm involveret i forretningen, og det professionelle samarbejde fik undervejs et romantisk skær, der endte med, at de blev gift.

Trods den store vækst har rejsen ikke været knubs for auktionshuset, der undervejs har været martret af flere kopisager, der har efterladt ægteparret Sundstrøm med stævninger og indskærpelser fra forbrugerombudsmanden.

Eksempelvis kom auktionshuset for skade til at udbyde Eames-stole med uoriginale ben tilbage i 2014, hvor man markedsførte dem »eftermonterede«, hvilket forbrugerombudsmanden vurderede var i strid med markedsføringsloven.

Derudover har man været stævnet af møbelproducenten Hästen for systematisk at have bestilt og solgt varemærkeforfalskede senge fra Kina, hvilket ultimativt endte med, at auktionshuset måtte indgå et forlig.

Ifølge selskabet selv har man flere end 2,5 millioner registrerede kundenumre, og hver dag er der flere end 150.000 besøgende på auktionshusets hjemmeside og app.