Kriseramt rederi sælger skibe

Torm får godkendelse på salg af fire MR-produkttankskibe.

Torm Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Torm har opnået alle nødvendige godkendelser for et salg af fire MR-produkttankskibe til et selskab kontrolleret af Oaktree Capital Management.

Det oplyser Torm i en fondsbørsmeddelelse torsdag eftermiddag.

- Alle nødvendige godkendelser er nu opnået, og aftalen er således ubetinget i henhold til de gældende vilkår og betingelser, oplyser rederiet i meddelelsen.

Oplysningen om den opnåede godkendelse kommer, efter at Torm den 29. november offentliggjorde en principaftale om salget af de fire skibe.

I forbindelse med meddelelsen i november oplyste rederiet, at det ville medføre forbedrede likvider, men en større nedskrivning, og at salget samtidig ville betyde en nedjustering af selskabets forventninger.

- En af Torms banker har i dag (d. 29. november, red.) udnyttet en specifik optionsrettighed tildelt i forbindelse med restruktureringsaftalen. Dette medfører en salgsproces for de fire MR produkttankskibe, der er finansieret under denne låneaftale, skrev Torm i fondsbørsmeddelelsen dengang.

Om køberen af de fire skibe forklarede administrerende direktør i Torm, Jacob Meldgaard, at han er meget tilfreds med, at det er et selskab kontrolleret af Oaktree Capital Management.

- Eftersom en bank har udnyttet optionsrettigheden for de fire skibe, er jeg meget tilfreds med at have indgået dette tætte samarbejde med en stærk, strategisk investor inden for produkttank. Grundet vores stærke operationelle platform er det lykkedes os at bevare skibenes tilknytning til Torm. Derudover overtager vi den kommercielle drift af yderligere to skibe, skrev Jacob Meldgaard.

Salget medfører en nedskrivning hos Torm på 55 mio. dollar i fjerde kvartal, mens likviditeten forbedres med 13 mio. dollar. Torms gæld falder samtidig med 107 mio. dollar.

Torm nedjusterer med salget sine forventninger til resultatet før skat i 2013 til et underskud på 165 til 175 mio. dollar mod tidligere en forventning om et underskud på 100-120 mio. dollar. Forventningen til driftsresultatet, EBITDA, fastholdes på plus 90-100 mio. dollar.

Ritzau/Finans