Torm sælger fire produkttankskibe og nedjusterer

Rederiet Torm sælger fredag fire produkttankskibe. Det medfører forbedrede likvider - men en større nedskrivning.

Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det meddeler rederiet i en fondsbørsmeddelelse. Salget betyder samtidig en nedjustering af selskabets forventninger.

- En af Torms banker har i dag udnyttet en specifik optionsrettighed tildelt i forbindelse med restruktureringsaftalen. Dette medfører en salgsproces for de fire MR produkttankskibe, der er finansieret under denne låneaftale, skriver Torm.

Køber er et selskab kontrolleret af Oaktree Capital Management.

- Eftersom en bank har udnyttet optionsrettigheden for de fire skibe, er jeg meget tilfreds med at have indgået dette tætte samarbejde med en stærk, strategisk investor inden for produkttank. Grundet vores stærke operationelle platform er det lykkedes os at bevare skibenes tilknytning til Torm. Derudover overtager vi den kommercielle drift af yderligere to skibe, skriver administrerende direktør Jacob Meldgaard.

Salget vil medføre en nedskrivning hos Torm på 55 mio. dollar i fjerde kvartal, mens likviditeten forbedres med 13 mio. dollar. Torms gæld falder samtidig med 107 mio. dollar.

Torm nedjusterer dermed sine forventninger til resultatet før skat i 2013 til et underskud på 165 til 175 mio. dollar mod tidligere en forventning om et underskud på 100-120 mio. dollar. Forventningen til driftsresultatet, EBITDA, fastholdes på plus 90-100 mio. dollar.

/ritzau/FINANS