Torm-boss håber på løsning inden 2016

Med et tilfredsstillende kvartalsregnskab håber Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard, på en afklaring af rederiets situation inden deadline i 2016.

Top-chef i kriseramte Torm har en forventning om, at rederiet bliver solgt inden 2016. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard, præsenterede i dag et kvartalsregnskab, som på trods af nedjusteringer viste et rederi på vej i den rigtige retning.

Med en kæmpegæld er det kriseramte rederi kontrolleret af en gruppe banker med Nordea og Danske Bank i spidsen, en aftale som løber frem til 2016.

I sommer satte bankerne skub i processen med at finde en køber til det trængte rederi, og samtidig arbejder Jacob Meldgaard på at fastholde den bedst mulige drift med henblik på at gøre Torm så attraktiv som muligt for potentielle købere.»Vi har en positiv drift og en aftale med vores banker, der udløber i 2016. Vi har altså fundamentet til at have den her dialog lige så lang tid, som det vil tage at finde en løsning,« siger Jacob Meldgaard og tilføjer, at han ikke håber, Torm skal helt frem til bagkanten af aftalen med bankerne, før der kommer en løsning.

»Jeg forestiller mig, det sker før,« siger han og henviser til, at han forventer en løsning inden 2016.

Jacob Meldgaard vil ikke komme nærmere ind på, hvor tæt Torm er på at blive købt op, men med rederiet på bankernes hænder, vil man formentlig se flere tiltag for at nedbringe gælden. 

»Løsningen er ikke givet på forhånd, men vi arbejder på at tilgodese alle interessenter,« siger han og tilføjer, at bankerne som den vigtigste interessent kan erklære, at Torm skal frasælge flere skibe for at nedbringe gælden yderligere.

Med dagens nedjustering lyder Torms nye prognose for 2013 på et driftsoverskud, EBITDA, på 90-100 millioner dollar fra tidligere 90-110 millioner dollar, mens underskuddet før skat ventes på 110 til 120 millioner dollar mod 100-120 millioner dollar. Efter årets første tre kvartaler har Torm henholdsvis 71,4 millioner dollar og et underskud på 86,0 millioner dollar på de to poster.