Kriseramt rederi får foreløbig likviditet af bankerne

Økonomisk trængte Nordic Shipholding har fået stillet foreløbig likviditet til rådighed af sine banker - og fået henstand på rentebetalinger på sine lånefaciliteter.

Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en orientering vedrørende selskabets økonomiske situation, der likviditetsmæssigt er blevet yderligere forværret på grund af uregelmæssige betalinger fra en pool samt forsinket modtagelse af et forsikringsbeløb på skibet Nordic Ruth.

Tankeren fik i december 2012 en alvorlig skade på sine vandballasttanke. Omkostningerne på cirka 8 mio. dollar ventedes oprindeligt dækket af forsikringen, oplyste Nordic Shipholding i sin kvartalsmeddelelse i november, men denne vurdering holder nok ikke.

- Med hensyn til udbetaling af forsikringssum for Nordic Ruth har selskabet modtaget oplysninger, der indikerer, at forsikringssummen bliver reduceret, skriver Nordic Shipholding.

Rederiet vil nu arbejde videre på en betinget rekonstruktionsaftale, som blev indgået med Nordic Maritime den 22. november. Målet er at have den gennemført inden årsskiftet.

Ifølge aftalen, der blev kommunikeret den 22. november, overtager Nordic Maritime gæld for 58 mio. dollar fra Nordic Shipholdings banker og konverterer gælden til nye aktier svarende til en ejerandel på 75 pct.

Selskabets bankforbindelser konverterer samtidig gæld for 12 mio. dollar til nye aktier i selskabet og får derved en ejerandel på 15 pct. Endelig vil de nuværende aktionærer sidde tilbage med 10 pct. af aktierne. Gælden vil blive reduceret fra 172 mio. dollar til 100 mio. dollar.

Der holdes ekstraordinær generalforsamling den 17. december for at få godkendt rekonstruktionen.

Bestyrelsesmedlemmerne Erik Bartners, Mogens Buschard og Saravana Sivasankaran venter at udtræder af bestyrelsen, når rekonstruktionen er gennemført.

Den nye kommende storaktionær Nordic Maritime kontrolleres af den asiatiske kapitalforvalter PAG.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk