Nordic Tankers sælger sine kemikalietankere

Nordic Tankers sælger sine kemikalietankskibsaktiviteter for 30 mio. dollar til et selskab kontrolleret af det europæiske investeringsselskab Triton.

Foto: Nordic Tankers
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet har i øvrigt indgået en betinget aftale med sine långivere om henstand på udskudte og ordinære afdrag indtil 31. marts 2013 for rederiets produkttankskibsflåde.

De solgte kemikalieaktiviteter omfatter en flåde på ni ejede fartøjer, seks indchartrede fartøjer og omkring 70 fartøjer i kommerciel og pool management. Transaktionen omfatter også alle lastkontrakter og hele Nordic Tankers’ organisation, herunder kommercielt og teknisk management, administration og koncernledelsen – cirka 140 medarbejdere. Tilbage i rederiet er derefter alene seks produkttankskibe.

- Frasalget er resultatet af drøftelser mellem Nordic Tankers og selskabets banker som følge af den høje gæld i Nordic Tankers og de fortsat lave fragtrater, lyder baggrunden for salget af kemikalietankaktiviteterne.

Nordic Tankers’ kemikalietankskibsaktiviteter vil blive kombineret med kemikalie- og produkttankskibsrederiet herning shipping, som er ejet af Triton.

- Det kombinerede selskab vil blive markedsledende i kemikalietankskibssegmentet med en moderne og højteknologisk flåde med en gennemsnitsalder på omkring fem år. Nordic Tankers’ kemikalietankskibsaktiviteter og medarbejdere passer perfekt sammen med herning shipping, og vi ser frem til at samarbejde med nye dedikerede ejere og dygtige kollegaer, siger Tommy Thomsen, administrerende direktør i Nordic Tankers.

Fremadrettet vil Nordic Tankers, der skifter navn til Nordic Shipholdning, alene være tonnageudbyder med en flåde bestående af seks produkttankere i størrelsen 37.000 til 73.000 ton dødvægt.