Kendis-økonom forlader Danske Bank

Danske Banks højt profilerede cheføkonom, Steen Bocian, har fået nyt job uden for finanssektoren fra 1. januar.

Foto: Richard Sylvestersen. Steen Bocian
Læs mere
Fold sammen

Brancheorganisationen Dansk Erhverv har ansat Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, oplyser Dans Erhverv torsdag.

Steen Bocian tiltræder 1. januar 2016 stillingen som cheføkonom i Dansk Erhverv.

»Vi ser frem til samarbejdet med en af Danmarks mest anerkendte økonomiske eksperter, hvis faglige kvalifikationer matcher Dansk Erhvervs ambition om at levere økonomisk analyse af høj kvalitet,« siger Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Steen Bocian har været ansat i Danske Bank siden 2000, heraf siden 2007 som bankens cheføkonom. Forud for karrieren i Danske Bank var Steen Bocian ansat i Det økonomiske Råd og i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Steen Bocian er uddannet Cand. polit. i 1996.

»Efter 15 år har jeg haft et ønske om at prøve noget nyt, og det tager jeg hul på i det nye år i Dansk Erhverv. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en svær beslutning for mig at forlade Danske Bank. Jeg kommer til at savne mit arbejde og mine kolleger i Danske Bank,« siger Steen Bocian om sin snart tidligere arbejdsplads.

»Dansk Erhverv er en erhvervsorganisation i vækst og udvikling, med tradition for at arbejde med analyse. Jeg glæder mig til at blive en del af et i forvejen stærkt team af økonomer, og jeg er sikker på, at vi sammen kan levere økonomiske analyser af høj kvalitet til glæde for medlemmerne,« siger han om det nye job.

I Danske Bank er man ærgerlig over at måtte sige farvel til Steen Bocian.

»Han har ydet en kæmpe indsats for Danske Bank, siden han startede i Danske Bank i 2000, og Steen er i dag uden tvivl en af Danmarks mest respekterede økonomer. Vi har dog stor forståelse for, at Steen efter 15 år i banken ønsker at prøve noget nyt, og vi ønsker ham alt muligt held og lykke,« lyder det fra Henrik Meinertz, chef for FICC Danmark

Danske Bank går nu i gang med at finde en afløser. Indtil videre varetages Steen Bocians funktioner af Danske Banks team af økonomer.