Her er afløseren for landets mest citerede økonom

Danske Bank har sat navn på den nye cheføkonom, som skal afløse Steen Bocian, der har været en af landets mest citerede økonomer. Privatøkonom i danske Bank Las Olsen træder et skridt op og sætter sig i chefstolen.

Det bliver privatøkonom Las Olsen, der som ny cheføkonom i Danske Bank nu skal til at jagte titlen som landets mest citerede økonom. Han afløser Steen Bocian, der gennem flere år har været pressens yndling.

Steen Bocian har helt usædvanligt for en cheføkonom givet mig af sig selv og fortalt om sin usædvanlige opvækst på Christiania og sågar medvirket i programmet på DR »Kender du typen«. Han skifter til et job som cheføkonom i Dansk Erhverv ved nytår og Las Olsen har allerede sat sig i stolen som cheføkonom i landets største bank.

Las Olsen regner ikke med at åbne for privatlivet på samme måde. Og han understreger, at selv om han fremover vil optræde mere i medierne, er det ikke  et mål i sig selv at blive landets mest citerede økonom.

»Det er klart, at en del af det vi gerne vil gøre er at lave reklame for Danske Bank ved også at optræde i medierne. Men det primære mål i det nye job er at sikre, at vi har et opdateret og korrekt syn på dansk økonomi af hensyn til banken og vores kunder. En sidegevinst ved det er, at vi kan optræde i medierne,« siger Las Olsen, der ikke regner med, at vi kommer til at se ham i forskellige andre programmer på DR eller TV2.

»Det er ikke noget, jeg umiddelbart har særlig meget lyst til. Jeg vil fokusere på de mange ting, som jeg skal skal tage mig af. Der bliver ikke tid til det andet foreløbig,« siger Las Olsen.

Han har arbejdet som privatøkonom i Danske Bank siden 2007 med fokus på husholdningerne og deres økonomiske glæder og kvaler.

»Det nye job er ikke en helt ny verden. Jeg skal dække mere privat og så skal jeg være chef. Jeg sørge for, at den samlede dækning er så bred som muligt,« siger Las Olsen.