ISS skruer op for forventningerne efter stærk sensommer

Den danske servicegigant ISS er kommet gennem sensommeren med fremgang i både omsætning og indtjening, og ledelsen med Jeff Gravenhorst i spidsen regner nu med at årets resultat kommer til at ligge i den højere del af prognosen.

ISS' koncernchef Jeff Gravenhorst Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

ISS leverer flere serviceydelser og tjener mere på opgaverne, og efter opjusteringen af indtjeningsforventningerne i august, skruer ledelsen nu en ekstra tand op for vækstforventningerne til hele 2015.

I forbindelsen med halvårsregnskabet opjusterede koncernchef Jeff Gravenhorst forventningerne til årets organiske vækst - dvs. væksten når man ser bort fra tilkøb og frasalg -  til 3,5- 4,5 pct.. Men nu regner han med, at væksten snarere kommer til at ligge i den høje ende, nemlig mellem 4 og 4,5 pct., fremgår det onsdag af koncernens regnskab for årets første ni måneder.

»Vores strategiske tiltag bevæger ISS i den rigtige retning. I 3. kvartal har vi endnu en gang leveret god vækst og forbedret vores margin yderligere. Integreret facility service, internationale kunder og emerging markets er fortsat vigtige faktorer for væksten. Vi oplever fortsat ikke nogen støtte fra konjunkturerne; vores vækst har været drevet af vores egne tiltag og fortsatte fokus på kerneforretningen. På baggrund af de stærke resultater i 3. kvartal og den fortsat positive påvirkning fra vores strategiske tiltag har vi forbedret vores forventninger til organisk vækst for 2015 til 4,0 pct. - 4,5 pct.,« skriver Jeff Gravenhorst i en kommentar til regnskabet.

ISS

I mio. kr.9. mdr. 20159. mdr. 2014Ændr.
i pct.
Omsætning59.04455.0587%
Driftsresultat3.1862.9199%
Nettoresultat139289056%
Overskudsgrad5,4 pct.5,3 pct.
Antal ansatte510.570518.742-2%

I årets første ni måneder har ISS solgt serviceydelser for 59 milliarder kr. mod 55 milliarder kr. i den samme periode sidste år. Driftsresultatet er vokset til 3.186 mio. kr. fra 2.919 mio. kr. sidste år. Dvs. at ISS i år har tjent 5,40 kr. på driften, hver gang der er skrubbet gulv for 100 kr., hvilket er 10 øre bedre end sidste år. Men i tredje kvartal er overskudsgraden oppe på 6,5 pct.

Fremgangen i ISS kommer først og fremmest fra Vesteuropa og Asien. I Vesteuropa er forretningen indtil videre i år vokset med 9 pct. til 30,3 milliarder kr., mens driftsresultatet er vokset med 13 pct. til knap 1,8 milliarder, og ISS vinder stadig flere vigtige kontrakter i Vesteuropa. ISS har således for nylig vundet nye vigtige kontrakter med blandt andre Gotthard Base Tunnel i Centraleuropa, ligesom den vigtige integrerede kontrakt på Homerton Hospital i Storbritannien er sat i drift.

I Asien er ISS vokset næsten en fjerdedel i årets første ni måneder til en omsætning på 7,4 milliarder kr., mens driftsresultatet her er vokset med 27 pct. til 549 mio. kr.

I Norden, der er det næststørste marked, har servicegiganten  til gengæld solgt virksomhed fra og det betyder, at omsætningen i år er dykket med 6 pct. til 10,9 milliarder kr. og driftsresultatet med 4 pct. til 805 mio. kr.

ISS-koncernen blev grundlagt i København i 1901 og er - ikke mindst gennem opkøb - vokset til at være en af verdens førende facility servicesvirksomheder og en af Europas største arbejdsgivere. Ved udgangen af september havde ISS godt 510.000 ansatte.