Intel og Europol samarbejder om at bekæmpe cyberkriminalitet

Tværnationalt samarbejde og jagt på banderelateret onlinekriminalitet har fået et skub fremad med ny aftale.

Det bliver fremover muligt for den europæiske koordineringsenhed Europol at efterforske cyber-kriminalitet med Intel. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEAWIHARTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver fremover muligt for den europæiske koordineringsenhed Europol at efterforske cyberkriminalitet med Intel, der ejer antivirusvirksomheden McAfee.

Det skriver Computerworld.com.

I et samarbejdsdokument offentliggjort onsdag, aftaler de to parter at udveksle tekniske informationer og ikke-operationelle oplysninger og gør dermed samarbejdet til en del af Europols European Cybercrime Centre (EC3).

EC3 blev lanceret sidste år som en indsats mod cyber-kriminalitet, deling af pædofilt materiale og til beskyttelse af kritisk infrastruktur i EU. Mad aftalen bliver et allerede eksisterende samarbejde dermed formaliseret, siger EC3-chef Troels Oerting til Businesswire.

I forvejen er cyberkriminalitet udfordrende for myndighederne at efterforske, fordi den finder sted over grænser og derfor ikke altid er lovgivet ensartet imod. Europa-Rådet har dog udfærdiget en konvention, der er det nærmeste Europa kommer på fælles retningslinjer på området, og som 30 lande ifølge Computerworld allerede har ratificeret.

Deltag i debatten på Version2.dk