Ikon-snapsen Brøndums sat til salg

Norske Arcus-Gruppen er blevet pålagt at sælge Brøndums akvavit, efter de har overtaget resterne af De Danske Spritfabrikker.

Er man til snaps, så kan man lige nu købe Brøndums Akvavit. Det er norske Arcus, der sætter snapsen til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: KJERSTI HJELMEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arcus-Gruppen overtog for nylig resterne af De Danske Spritfabrikker fra spiritusgiganten Pernod Ricard. Ambitionen er, at snaps skal "gøres sexet" over for en ung målgruppe.

Det bliver dog ikke med Brøndum-akvavitten i folden. Som en del af overtagelsen fra Pernod Ricard har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nemlig pålagt Arcus-Gruppen at sælge Brøndum Snaps.

Dermed hænger nu et "til salg"-skilt om halsen på den grønne flaske med det gule mærkat og den gamle, krøllede skrifttype.

Arcus-Gruppen markedsfører i forvejen Linie Aquavit herhjemme, og af konkurrencehensyn må nordmændene derfor sige farvel til Brøndums.

De nye ejere har derfor hyret Audon Partners til at stå for et salg. Arcus sidder blandt andet stadig på Aalborg Akvavit, Gammel Dansk og Malteserkreuz efter overtagelsen.

Arcus-Gruppen oplyser i en pressemeddelelse, at der i det seneste regnskabsår blev solgt 700.000 flasker Brøndums, og at Det Danske Spiritus Kompagni skal varetage markedsføring og salg af Brøndums, indtil et salg er gennemført.