Ib Kunøe langer ud mod lydoptagelse

Ateas bestyrelsesformand og hovedaktionær Ib Kunøe mener, at den hemmelige lydoptagelse med Atea-direktør Morten Felding, som Berlingske afslørede i går, er konkurrenten 3A-it’s forsøg på at sværte Atea.

ARKIVFOTO. Ib Kunøe Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offentliggørelsen af en hidtil hemmeligholdt lydoptagelse, hvor Ateas danske topchef Morten Felding diskuterer flere betændte emner i en af Danmarks største bestikkelsessager er et forsøg på at sværte Morten Felding. Det mener Ateas bestyrelsesformand og storaktionær, milliardæren Ib Kunøe. Kunøe vurderer, at det er Ateas ærkekonkurrent 3A-it, som står bag optagelsen for at komme til at stå i et bedre lys i bestikkelsessagen.

»Mon ikke det er et forsøg fra 3A-it på at sværte Morten og forsøge at se bedre ud, end de er,« skriver Kunøe i en mail til Berlingske,

Ib Kunøe vil i øvrigt ikke kommentere lydfilen: »Den kan jeg naturligvis ikke have nogen kommentarer til. Jeg er ikke i tvivl om, at I har en eller anden hemmelig optagelse, når I siger det. Men hvad der er rigtigt og forkert på en sådan fil, kan nok være svært at fastslå,« skriver han.

Ib Kunøe mener dog også, at politiet allerede har fundet lydfilen igennem deres aflytninger og afhøringer.

Ib Kunøe kæmper på en af flere fronter i bestikkelsessagen. En af dem står mellem Atea og konkurrenten 3A-it, hvor tre tidligere Atea-medarbejdere sidder i ledelsen. 3A-it vandt en attraktiv kontrakt med Region Sjælland for næsen af Atea i foråret, men regionen har dog siden annulleret kontrakten, fordi Ateas topchef Morten Felding beskyldte 3A-it for aftalt spil med regionens medarbejdere. Hele miséren førte til danmarkshistoriens største bestikkelsessag, hvor foreløbig 13 personer fra bl.a. Atea, 3A-it og Region Sjælland er sigtet.

Ateas norske koncernchef Steinar Sønsteby beskyldte i juni tidligere Atea-medarbejdere for at stå bag bestikkelsesaffæren allerede inden somemrferien. Siden har både Ateas danske topchef Morten Felding og en af 3A-its direktører Peter Trans ladet sig interviewe i pressen og bedyret deres uskyld. Torsdag kom 3A-it så på banen med en pressemeddelels under overskriften »Usande anklager mod tre chefer i 3A-it«.

På lydoptagelsen, som ifølge Berlingskes oplysninger er optaget i oktober 2014, sammenligner Morten Felding Ateas formodede bestikkelseskonto med at hvidvaske penge for storsvindleren Stein Bagger og understreger, at historien ville lande på aviserne forsider, hvis den kom frem. Morten Felding foreslår i stedet at oprette en såkaldt entertainmentkonto, hvor Region Sjælland kan hæve penge til konsulentbistand og »arrangementer«.

TV: Hemmelig båndoptagelse afslører ATEA-direktør