Hver anden familie har GPS

Flere og flere danskere bruger GPS-navigation i bilen. Også ure med GPS er ved at vinde frem, viser nye tal.

Fairpoint Navigation - GPS Buddy Fold sammen
Læs mere
Foto: © photographer Bo Nymann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andelen af danskere, der har GPS, er steget kraftigt i de sidste tre år. I dag har 46 procent familier GPS-navigation, især i bilen. I 2007 gjaldt det kun for 19 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ure med GPS er også ved at blive populære med en andel på otte procent.

Kigger vi ind i stuerne hos danskerne, er det fladskærmene, der dominerer. Syv ud af 10 danske hjem er udstyret med et fladskærms-tv. Seks ud af 10 ser digitalt tv.

Bærbare computere bliver efterhånden også hvermandseje. De findes nu i 72 procent af hjemmene, mens den gammeldags stationære computer står i 53 procent af alle hjem.

Derimod er dvd-afspillernes popularitet stort set uændret siden 2007. 85 procent af familierne har en dvd-afspiller. Omvendt er videobåndoptagerne markant på vej ud - fra 76 procent i 2007 til 55 procent i dag.

Også antallet af familier med fastnettelefon falder fortsat, mens næsten alle - 97 procent - har en mobiltelefon, viser tallene.

Spillekonsol og BlueRay-afspiller er for første gang med i undersøgelsen. Her kan man se, at der står en spillekonsol i hvert tredje hjem, mens de kun i hvert 10. hjem kan se film i BlueRay.

/ritzau/