Høreapparatproducenten Widex får ja til fusion med rival

Fusionen mellem det privatejede danske høreapparatselskab Widex og EQT-ejede Sivantos får af EU-Kommissionen grønt lys til at blive gennemført.

Fusion mellem Widex og Sivantos vil skabe verdens tredjestørste producent af høreapparater. (Arkivfoto) Francois Lenoir/Reuters Fold sammen
Læs mere

Det fremgår af en pressemeddelelse torsdag.

Fusionen skaber en virksomhed med et samlet salg på mere end 1,7 mia. euro og godt 10.000 ansatte på verdensplan, og transaktionen ventes afsluttet tidligt i marts, lyder det.

Samtidig bliver den samlede markedsandel for fusionsselskabet banket helt op i verdenseliten lige efter de to førende aktører, schweiziske Sonova og danske William Demant Holding.

BRANDS BEHOLDER SALGSSTYRKER

Både Sivantos' og Widex' brands forbliver efter fusionen og vil stadig have deres egne salgsstyrker, forklarer de to selskaber. Det fremgår dog ikke af meddelelsen, hvad navnet på det samlede selskab bliver.

»Vores mål hos Widex har altid været at udvikle de bedst mulige høreapparater for at forbedre livskvaliteten for dem med nedsat hørelse.«

»Fusionen med Sivantos bringer os et skridt tættere på det mål, fordi vi skaber en virksomhed med en af de stærkeste forsknings- og udviklingsressourcer i vores branche og salgskanaler, der sikrer, at vores innovative produkter kommer ud til så mange som muligt,« siger Widex' bestyrelsesformand og medejer, Jan Tøpholm, i meddelelsen.

INGEN KONKURRENCEPROBLEMER

Onsdag var deadline for EU-Kommissionen til at give svar på, om fusionen blev godkendt, eller om der skulle frasalg eller omstruktureringer til, før end at fusionen kunne få grønt lys.

Og sammenlægningen er altså nu godkendt uden krav om omstruktureringer.

»Kommissionen konkluderede, at transaktionen ikke ville rejse nogen bekymringer - grundet særligt tilstedeværelsen af alternative producenter i EØS-landene, hvor både Sivantos og Widex er aktive,« skriver EU-Kommissionen blandt andet i sin beslutning.

Kommissionen ser samtidig heller ikke nogen vanskeligheder i forhold til såkaldt vertikal integration, hvor høreapparatproducenterne har både engros- og detailsalg af høreapparater.

»Kommissionen konkluderede, at den foreslåede transaktion ikke vil føre til, at konkurrenter ikke vil være i stand til at tilgå komponenter og/eller kunder,« fremgår det af kommentaren fra EU-Kommissionen.

ET LANGT FORLØB

I starten af januar genindsendte Widex og Sivantos en officiel fusionsansøgning til EU-Kommissionen, efter at den første ansøgning sidste år blev trukket tilbage.

Den oprindelige ansøgning blev indsendt i begyndelsen af oktober sidste år, og midt i samme måned meldte Widex selv om en forventning om, at hele fusionen kunne gennemføres allerede inden årsskiftet.

Det blev der dog hurtigt lavet om på, da ansøgningen igen blev trukket tilbage den 30. oktober - kort inden deadline hos EU-Kommissionen. Ingen af selskaberne har ønsket at uddybe baggrunden for trækket.

/ritzau/FINANS