Headhunter udpeger ny SAS-chef

Erfaren headhunter peger på John Dueholm som en oplagt afløser for afgående SAS-chef Mats Jansson.

Headhunterfirmaet Horton International peger på John Dueholm som en oplagt afløser efter Mats Jansson i SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der spekuleres allerede på højtryk på, hvem SAS vælger som ny topchef efter Mats Janssons exit. Men ifølge direktør i headhunterfirmaet Horton International, Ole Tjørnemark, skal SAS ikke lede alt for langt, da den oplagte kandidat allerede befinder sig i virksomheden.

Læs også: Tidligere SAS-chef: Jeg søger ikke

”Nuværende koncerndirektør John Dueholm er fantastisk dygtig og en yderst kompetent person, som man selvfølgelig skal tage med i betragtning. Han kan både magte den økonomiske del og har samtidig et godt forhold til personalet. Jeg har stor respekt for John Dueholm,” lyder vurderingen fra Tjørnemark, der mener, at SAS burde skrotte deres politiske magtspil om, at den nye administrerende direktør skal være svensk, da bestyrelsesformanden er dansk.

Læs også:
SAS-chef Mats Jansson forlader selskabet

”Det ville være forfejlet at begrænse sig til svenske kandidater. Man indskrænker sig alt for meget. Man bliver simpelthen nødt til at være mere open minded.”

En anonym analytiker med stort kendskab til flyindustrien mener, modsat Ole Tjørnemark, at SAS vil gå efter en yngre kandidat.

”De skal have banket noget kvalitet ind i organisationen. De har brug for en ny selvopfattelse, så de skal have en, som skal kunne sælge SAS-brandet. Så de vælger sikkert en ny topchef, der er ti år yngre med mindre de napper John Dueholm, som på papiret er næste mand i arverækken. Han bliver i hvert fald konstitueret chef nu.”