SAS-chefs afgang drøftet siden ferien

Bestyrelsesformand Fritz Schur har siden sommerferiens begyndelse drøftet chefskiftet med Mats Jansson og forventer ikke, at det vil skorte på egnede kandidater.

SAS-topchef Mats Jansson (til venstre) og bestyrelsesformand Fritz Schur (til højre) under SAS' generalforsamling i april i år. Foto: Pontus Lindahl, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke vanskeligt at finde folk, der vil overtage den afgående SAS-topchef Mats Janssons stol fra efteråret.

Det siger bestyrelsesformand Fritz Schur til Business.dk.

»SAS er et meget specielt selskab på godt og ondt. Jeg plejer at sige, at SAS ikke er et selskab men næsten et ikon i erhvervslivet, og selvfølgelig er det attraktivt at blive topchef for et ikon. Derfor tror jeg ikke, at det bliver vanskeligt at finde afløseren. Der vil være mange interesserede. Men måske bliver det vanskeligt at finde den rigtige,« siger Fritz Schur.

Læs også: SAS-chef Mats Jansson forlader selskabet

Ikke tidspres

Hvor lang tid vil der gå, før en afløser er på plads?

»Det har jeg ingen opfattelse af, men der vil nok ikke gå uoverstigeligt lang tid. Vi vil dog ikke ligge under for et tidspres.«

Forventer du, at en afløser er klar, når Jansson rent faktisk fratræder?

Læs også: Overraskelse over SAS-chefs farvel

»Det ved jeg ikke nu. Men det ved jeg nok om et par uger,« siger bestyrelsesformanden.

Siden sommerferien

Han og de to næstformand er sammen med et headhunterfirma nu i gang med at finde afløseren.

»Vi vidste jo, at han skulle fratræde næste efterår. Det står i alle SAS' direktørkontrakter, at pensionsalderen er 60 år. Mats Jansson har diskuteret det med mig siden sommerferiens begyndelse. Han føler, at selskabet er kommet ind i en ny fase, og at det derfor er det rigtige tidspunkt nu. Og det er klart, at når vi har vidst, at den administrerende direktør fratræder om et år, har vi gjort os tanker. De planer og tanker er blot aktualiseret nu. Derfor er vi i gang med at rekruttere en anden, og vi ser alle vegne - både ude og inde,« understreger Fritz Schur.

Han afviser derimod, at direktørskiftet har noget at gøre med den danske, svenske og norske stats planer om at sælge deres aktieposter i SAS, som de ejer halvdelen af.

»Det har ikke det fjerneste med det at gøre. Der er ingen salgsproces i gang. Det har ingen sagt. Derimod har vi sagt - og mener det fortsat -, at det vil være bedst for selskabet enten at blive solgt eller indgå i en fusion. Den opfattelse har vi stadig. Men der er intet akut i det,« siger bestyrelsesformanden.