Grundfos vil have korruptionssag lukket hurtigt

Den familieejede koncern Grundfos er frustreret over stadig at hænge på den syv år gamle ‘olie-for-mad’ skandale. Derfor er man nu villig til en hurtig afklaring om tilbagebetaling.

Grundfos' koncernchef Carsten Bjerg Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At blive sat i bås med Iraks eks-diktator Saddam Hussein og korruption i millionklassen er ikke noget, man i pumpekoncernen Grundfos er begejstrede over.

Derfor åbner koncernchef Carsten Bjerg nu op for en hurtig afklaring af det tilbagebetalingskrav, bagmandspolitiet netop har rejst mod koncernen:

»Tilbagebetalingen er, så vidt vi kan vurdere, i størrelsesorden et to-cifret million-beløb - dog under 20 mio. kroner. Det er selvfølgelig mange penge, men set i forhold til koncerns omsætning er det ikke voldsomt. Vi vil selvfølgelig gennemgå sagen grundigt nu og se på det rimelige i tilbagebetalingskravet. Men jeg kan da sige så meget, som at vi føler, at vi har vigtigere ting at forholde os til netop nu, og at vi derfor har et ønske om at få sagen afsluttet så hurtigt som muligt.«

Vil det sige, at I er indstillet på at betale ved kasse ét for at få sagen lukket nu og her?

»Det kan jeg ikke udelukke, men det afhænger af, hvordan vi læser det krav, som bagmandspolitiet nu rejser. Vi har jo tidligere erkendt, at der da sagen opstod foregik nogen ting i en del af koncernen, som der ikke burde være sket. Det har vi taget hånd om, og derfor ønsker vi ikke at bruge mere tid end højest nødvendigt på den sag nu,« siger Carsten Bjerg.

Sagen handler i korte træk om, at Grundfos, sammen med en række andre danske virksomheder, betalte bestikkelsespenge til Iraks tidligere diktator Saddam Husseins styre under FN’s olie for mad-program.

Bagmandspolitiet meddelte tidligere på ugen, at man vil konfiskere fortjenesten fra de berørte virksomheder. Virksomhederne kan vælge, om de vil tilbagebetale frivilligt eller om de vil bringe sagen for retten.