General Electric vil forlade jernbaneindustrien

General Electric vil ud af jernbaneforretningen, som er et af konglomeratets ældste forretningsområder.

General Electric vil ud af jernbaneforretningen, som er et af konglomeratets ældste forretningsområder. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: URS FLUEELER

Forslaget er en del af General Electrics nye administrerende direktørs, John Flannerys, plan om at streamline konglomeratet. Det skriver The Wall Street Journal.

General Electric undersøger ifølge kilder tæt på sagen mulighederne for at skille sig af med sin transportafdeling, der hovedsageligt producerer diesellokomotiver og jernbaneudstyr.

Det mulige salg er en stor del af John Flannerys plan om at skille sig af med aktiver for et beløb på omkring 20 mia. dollar (ca. 127,9 mia. kr.) over de næste to år.

Ifølge kilderne undersøger General Electric muligheden for enten at indgå i et nyt partnerskab for at afhænde sine aktiviteter, eller for muligvis at kunne sælge sine aktiviteter i transportindustrien.

The Wall Street Journal skriver, at selvom General Electric er en af verdens største producenter af fragttoge, er forretning cyklisk og lider under en faldende efterspørgsel. I de første ni måneder af 2017 faldt afdelingens indtjening med 8 pct., og overskuddet faldt med 15 pct.

Udover undersøgelserne om konglomeratet kan skille sig af med sin transportafdeling, leder General Electrics efter en køber til dele eller til hele sin sundheds-informationsteknologiske afdeling, Centricity, der ifølge kilder kan være flere milliarder værd.

Det vides ikke hvad transportafdelingen er værd, og om der er andre afdelinger, som Generel Electric overvejer at skille sig af med, skriver The Wall Street Journal.