G4S: Vi bliver verdens største med ISS

Med købet af servicegiganten ISS bliver sikkerhedsselskabet G4S verdens største inden for serviceydelser

Rengøringskoncernen ISS er over 44 milliarder kroner værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: flemming krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Købet af den danske servicegigant ISS forvandler dansk-britiske G4S til verdens største sikkerheds- og serviceselskab, meddeleler køberen mandag.

Og det angiveligt både, når det gælder omsætning, indtjening, antal lande, der opereres i og antallet af medarbejdere.

"Vi er glade for at kunne meddele, at købet af ISS gør os til verdens største integrerede sikkerheds- og serviceselskab. Siden G4S blev grundlagt i 2004 er vores forretning vokset betydeligt, og vi har udvidet de traditionelle services med en meget bredere palet af ydelser for at imødegå kundernes behov. Vi mener, at dette opkøb vil udvikle vores forretning, sætte fart på udførelsen af vores strategi, og skabe betydelig værdi for aktionærerne," siger Nick Buckles, topchef for G4S, i en meddelelse.

Den danske bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen tilføjer:

"Dette opkøb forener to kompetente selskaber og topledelser, der både kan levere resultater og integrere forretningsområder. Vi har en overbevisende strategi og omfattende erfaring i at imødegå kundernes behov og i at motivere en stor og heterogen medarbejderstab for at få den til at levere enestående service for vores kunder," siger han i samme meddelelse.

G4S har købt ISS for 44,3 mia. kroner, og det samlede selskab skal børsnoteres i både København og London. ISS danske topchef Jeff Gravenhorst bliver samtidig G4S' europæiske chef.INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi