ISS i gigantisk låneomlægning

Servicegiganten ISS har netop gennemført en kæmpe låneomlægning af 17,9 milliarder kr., så lånene forlænges, men til en højere rente.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del af lånenes forfaldstid bliver udskudt fra juni 2012 til december 2014, og en del forlænges fra 2013 til april 2015.

"ISS har ikke haft travlt med at refinansiere, men på grund af udløbsprofilen på vores gæld kombineret med gunstige forhold på kapitalmarkederne følte vi, at timingen var rigtig. De tilsagn, vi har modtaget fra vores långivere understøtter denne vurdering," siger ISS' koncernfinansdirektør Jakob Stausholm.

ISS kommer til at betale långiverne for disse tilsagn og kommer til at betale højere rentemarginaler.

"Men vi mener, at det en fair pris for at få forlænget gældens løbetid og opnå en større operationel fleksibilitet. Vi har således opnået et bedre udgangspunkt for at kunne fortsætte vores profitable vækst baseret på de stærke resultater fra første kvartal 2011, hvor vores omsætning steg med 8 pct. og vores indtjening med 7 pct. Endeligt giver den støtte vi har modtaget fra vores långivere, ISS og vores ejere mulighed for maksimal fleksibilitet i forhold til at kunne genoptage vores udskudte børsnotering," fortsætter Stausholm