Forgyldt DONG-chef hjalp Eldrup til tops

DONG-direktør Jakob Baruël Poulsen, der med sine opsigtsvækkende ansættelsesvilkår er blevet centrum i sagen om koncernchef Anders Eldrups fyring, har efter alt at dømme spillet en anden vigtig rolle.

Anders Eldrup, tidligere topchef i DONG Energy, er kommet i vælten på grund af gyldne lønchecks til en håndfuld betroede medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nemlig for syv år siden, da det overraskende lykkedes Eldrup at sikre sig topposten i det statsejede energiselskabs storfusion med Elsam. Det bekræfter en række centralt placerede kilder over for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Billedserie: Her sidder Fritz Schur for bordenden

Jakob Baruël Poulsen var for syv år siden i kraft af sin fortid som særlig rådgiver i Finansministeriet og hovedarkitekt bag DONG Energys omfattende fusion med det jyske energiselskab Elsam i 2005.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger var han i kraft af den position med til at trække i trådene, da det til alles store overraskelse lykkedes Anders Eldrup at snuppe topposten foran rivalen og storfavoritten, Elsam-direktør Peter Høstgaard-Jensen.

Det er uklart, hvorvidt den indsats har spillet ind på Poulsens senere lønforhold. Blot står det klart, at Jakob Baruël Poulsen siden af Anders Eldrup fik tildelt en løn på over 6 mio. kr. årligt, samtidig med at han bl.a. fik ret til en fratrædelsesgodtgørelse på 20,2 mio. kr., hvad enten han blev fyret eller selv sagde op.

BNB