DONG-bestyrelsens rolle i søgelyset

Bestyrelsens rolle kan ende med at blive en del af Rigsrevisionens undersøgelse af DONG. Først afventes dog, om Eldrup får sin godtgørelse på 17 mio. kroner eller ej.

DONG Energys bestyrelsesformand, Fritz Schur. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigsrevisionens undersøgelse af DONG Energy kan ende med også at komme til at omfatte bestyrelsens rolle, hvis det viser sig, at der skal udbetales fratrædelsesgodtgørelse til Anders Eldrup - selv om han er blevet fyret.

Det fortæller Peder Larsen (SF), formand for statsrevisorerne, der nu afventer DONG-bestyrelsens egen uvildige advokatundersøgelse.

Billedserie: Her sidder Fritz Schur for bordenden

»Det er ikke usandsynligt, at vi vil kigge på bestyrelsen også. Anders Eldrup er blevet fyret, fordi man mener, at han har handlet i modstrid med bestyrelsen, og så er vi nødt til at se på det, hvis han alligevel får fratrædelsesgodtgørelse,« siger Peder Larsen.

Han mener, at det også må være i bestyrelsens interesse at få gransket dens rolle.

»Når det hele er overstået, så kan det godt være, at bestyrelsen vil synes, at det er fint nok, at den også er blevet undersøgt, fordi konklusionen måske bliver, at den ikke har handlet forkert,« siger statsrevisoren.

Om Eldrup får fratrædelsesgodtgørelse eller ej svæver fortsat i det uvisse.

»Spørgsmålet er, om Eldrup væsentligt har misligholdt sin kontrakt. Hvis det er tilfældet, bortfalder alle forpligtelser,« siger professor og ekspert i ansættelsesret Ole Hasselbalch ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet om de godt 17 millioner kroner.

Det er også muligt, at statsrevisorerne vil bede Rigsrevisionen om at dele undersøgelsen op, så den første del kan afsluttes hurtigere. Hvad en sådan første del præcis vil komme til at omhandle er dog ikke sikkert endnu.

»Der er grund til at overveje at dele det op, hvis der er noget, som er utroligt væsentligt, og som kan afsluttes rimeligt hurtigt. Men vi venter lige nogle uger og ser, hvad der kommer for dagen, inden vi beslutter os,« fortæller Peder Larsen.

Det er dog ikke sikkert, at de første resultater af Rigsrevisionens undersøgelse kan foreligge før sommerferien.