Ericsson skuffer med marginer under pres

Ericssons første kvartal bar præg af marginer under pres, hvilket gav et lavere overskud - både i forhold til analytikernes forventninger og set i forhold til første kvartal af 2014.

Foto: TT News Agency

Omsætningen steg godt nok 13 pct. til 53,5 mia. svenske kr. i kvartalet for den svenske netværksleverandør, men det skyldtes i høj grad godartede valutaudsving.

På sammenlignelig basis faldt salget nemlig 6 pct., oplyser Ericsson, som blandt andet blev ramt af en opbremsning på mobilområdet i Nordamerika. Og analytikerne havde sat næsen op efter 54,2 mia. svenske kr. ifølge Bloomberg News.

Bruttomarginen faldt til 35,4 pct. i kvartalet fra 36,5 pct. et år tidligere, og det var også en skuffelse i forhold til et gennemsnitsestimat på 37,0 pct. i markedet ifølge Bloomberg. Igen var det den nordamerikanske træghed, der trak ned, ligesom en restrukturering og en anderledes salgsportefølje påvirkede tallet.

Driftsoverskuddet var på 2,1 mia. svenske kr. og dermed et fald på en femtedel mod året før, samt kun halvt så stort som analytikerne ventede ifølge Bloomberg.