Jagt på fyrede eksperter sat ind

Massefyringerne i den svenske mobilbranche har givet iværksættere blod på tanden - for de mangler arbejdskraft.

Frustrerede medarbejdere hos Sony Mobile forlader stormødet mandag, hvor de fik at vide, at lige under halvdelen af alle ansatte i Sverige skal ud. Tilsyneladende er der dog rift om dem andre steder. Foto: Ola Torkelsson, Reuters/TT/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De over 3.000 medarbejdere, som skal fyres hos den svenske mobilgigant Ericsson og i teknologigiganten Sony Mobiles udviklingsafdeling i Lund, får ikke vanskeligt ved at finde et nyt job.

Jagten på dem er allerede sat ind, skriver Computer Sweden. Sony Mobile meddelte i mandags, at omkring 1.000 medarbejdere af de i alt 2.200 ansatte i Sverige skal ud, og onsdag morgen kom Ericsson så med meldingen, at 2.200 stillinger i Sverige skal nedlægges, hvilket bragte Sverige i chok.

Gode jobmuligheder

Men ifølge Computer Sweden er jobmulighederne gode, især fordi universitetsbyen Lund nær Malmö gennem mange år har bygget et ry op som forskerby. Derfor har mange iværksættervirksomheder slået sig ned her, og de er i øjeblikket på udkik efter arbejdskraft. Blandt andet leder Lundalogik, som producerer kundehåndteringssystemer, efter 40 nye medarbejdere,

»Vi rekrutterer meget netop nu og leder efter præcis de kompetencer, som findes hos Sony - alt fra udviklere, projektledere og konsulenter til sælgere. Arbejdsformidlingen skal holde en IT-messe lidt senere i år, men vi vil gå ud i mængden og sikre os et forspring,« siger Jennie Isberg, der er markedschef hos Lundalogik.

Danske B&O meddelte torsdag formiddag, at 125 stillinger - heraf 68 i Danmark - skal nedlægges som led i en ny spareplan, der skal forsøge at rette den gamle virksomhed op. For et par år siden nedlagte den finske mobilgigant Nokia sit udviklingscenter i København og opsagde omkring 1.000 højtuddannede ingeniører, som hidtil havde været inde over samtlige Nokias produkter.