DONG-chef: Vi ser frem til undersøgelse

Topchef i DONG Energy, Henrik Poulsen, skal have gransket incitamentsprogrammet, som han blev tildelt i forbindelse med kapitaludvidelsen i energiselskabet. DONG-topchefen glæder sig over Rigsrevisionens kommende undersøgelse.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen. Henrik Poulsen, adm. direktør i DONG Energy, glæder sig over, at Rigsrevisionen nu skal belyse kapitaludvidelsen i DONG Energy og den rolle, han selv spillede.
Læs mere
Fold sammen

Rigsrevisionen skal i gang med at granske den stærkt omtalte kapitaludvidelse i DONG Energy. Men det er ikke kun Finansministeriet og energiselskabets gøren og laden, der skal undersøges, det skal DONG-ledelsen rolle også - heriblandt topchef Henrik Poulsen.

DONG-direktøren fik i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG et incitamentsprogram, der var afhængig af værditilvæksten med udgangspunkt i værdi ved kapitaludvidelsen. Kritikere mener, at Poulsen havde en personlig interesse i at DONG blev solgt så billigt som muligt, da hans potentielle gevinst dermed ville være støre - anklager, som Henrik Poulsen selv har kaldt »konspiratotiske«.

Ikke desto mindre skal Rigsrevisionen nu undersøge DONG-ledelsens rolle i kapitaludvidelsen og kigge på de omtalte incitamentsstrukturer. Til det skriver Henrik Poulsen i et mail-svar:

»Vi har igennem hele forløbet beredvilligt svaret på de spørgsmål, der er blevet stillet til DONG Energy i forbindelse med kapitaludvidelsen og børsnoteringen. Vi ser frem til, at en undersøgelse fra Rigsrevisionen kan belyse fakta og aflive de myter og misforståelser, som har været fremført i den offentlige debat.«

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Rigsrevisionens undersøgelse skal forelæge.