På den igen: DONG anker Elsam-sagen

Højesteret er næste stop, efter at DONG har valgt at anke Sø- og Handelsrettens dom i den enorme Elsam-sag.

DONG Energy, der overtog Elsam i 2006, har valgt at anke dommen fra Sø- og Handelsretten i den enorme Elsam-sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

DONG Energy, konkurrencerådet og 1.100 sagsøgere tager endnu en omgang i manegen i den enorme Elsam-sag. Det står klart, efter at DONG netop har valgt at anke sagen, fremgår det i en børsmeddelelse.

»Det er en kompleks sag, og vi mener ikke, at Sø- og Handelsrettens dom er korrekt. Derfor benytter vi nu vores ret til at anke afgørelsen,« siger koncerndirektør Thomas Dalsgaard, DONG Energy, i børsmeddelelsen.

Elsam-sagen omhandler markedsmisbrug foretaget i energiselskabet Elsam, som DONG Energy blev fusioneret sammen med i 2006. Sagen har et konkurrenceretsligt spor, hvor DONG Energy har tabt i først Konkurrencerådet, så i Konkurrenceankenævnet og senest altså i Sø- og Handelsretten. Nu skal sagen så prøves for Højesteret.

Sideløbende med det konkurrenceretslige spor har 1.100 sagsøgere med EnergiDanmark i spidsen rejst et erstatningskrav mod DONG, som efterhånden beløber sig i underkanten af otte mia. kr. DONG har afsat 298 mio. kr. plus renter i sit regnskab til udgifter fra dommen, så hvis det hele skulle gå energikoncernen imod, så er det et betragteligt smæk, der venter.

Elsam-sagen er efterhånden en langstrakt affære, og den vil formentlig runde ti år, inden en endelig dom er faldet. Således tabte DONG sagen i Konkurrencerådet tilbage i 2007. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen kan fortsætte i Højesteret, men det er meget svært at foresille sig, at det bliver i 2016.