På den igen: DONG anker Elsam-sagen

Højesteret er næste stop, efter at DONG har valgt at anke Sø- og Handelsrettens dom i den enorme Elsam-sag.

DONG Energy, der overtog Elsam i 2006, har valgt at anke dommen fra Sø- og Handelsretten i den enorme Elsam-sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy, konkurrencerådet og 1.100 sagsøgere tager endnu en omgang i manegen i den enorme Elsam-sag. Det står klart, efter at DONG netop har valgt at anke sagen, fremgår det i en børsmeddelelse.

»Det er en kompleks sag, og vi mener ikke, at Sø- og Handelsrettens dom er korrekt. Derfor benytter vi nu vores ret til at anke afgørelsen,« siger koncerndirektør Thomas Dalsgaard, DONG Energy, i børsmeddelelsen.

Elsam-sagen omhandler markedsmisbrug foretaget i energiselskabet Elsam, som DONG Energy blev fusioneret sammen med i 2006. Sagen har et konkurrenceretsligt spor, hvor DONG Energy har tabt i først Konkurrencerådet, så i Konkurrenceankenævnet og senest altså i Sø- og Handelsretten. Nu skal sagen så prøves for Højesteret.

Sideløbende med det konkurrenceretslige spor har 1.100 sagsøgere med EnergiDanmark i spidsen rejst et erstatningskrav mod DONG, som efterhånden beløber sig i underkanten af otte mia. kr. DONG har afsat 298 mio. kr. plus renter i sit regnskab til udgifter fra dommen, så hvis det hele skulle gå energikoncernen imod, så er det et betragteligt smæk, der venter.

Elsam-sagen er efterhånden en langstrakt affære, og den vil formentlig runde ti år, inden en endelig dom er faldet. Således tabte DONG sagen i Konkurrencerådet tilbage i 2007. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen kan fortsætte i Højesteret, men det er meget svært at foresille sig, at det bliver i 2016.