Detailkæde erklærer apotekere krig

Matas vil aflive apotekernes statsautoriserede monopol på salget af lægemidler i Danmark.

Foto: arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Matas har netop sparket gang i en massiv satsning på udleveringen af receptpligtig medicin til danskerne. Formålet er at komme apotekernes monopol til livs.

Det skriver Politiken tirsdag.

Ifølge Politiken har i alt 13 Matas-butikker nu indrettet miniapoteker, hvor kunderne kan hente den medicin, de har bestilt i forvejen, uden at de behøver at trække et nummer og stå i kø på det 'rigtige' apotek i byen.

- Det kan ikke være rigtigt, at folk skal stå i kø efter deres medicin, fordi en række apotekere her i landet har fået en livslang ret til som de eneste at sælge medicin til folk i lokalområdet, siger Matas' informationschef Henrik Engberg Johannsen til Politiken.

Læs også: Apoteker skal konkurrere mere


At Matas nu både kan lange parfume og piller over disken skyldes et kontroversielt samarbejde med det jyske Uldum Apotek og ikke mindst en lovændring. Det er denne nye lovregel, Uldum Apotek som det første i landet udnytter i samarbejdet med Matas. Her kan kunderne nu ifølge Politiken bestille receptmedicinen på forhånd hos den praktiserende læge eller direkte i Matas-butikken.

Læs også: Iværksætter beskylder Matas plagiat


Herfra går ordren så videre til Uldum Apotek, der finder og pakker medicinen og sender den tilbage til Matas-butikkerne, hvor kunderne så kan hente varen dagen efter i forseglede pakker.

Matas ville gerne selv stå for hele forretningen, men det er ikke tilladt for andre end de farmaceuter, der har fået statens godkendelse og licens, at drive apoteker i Danmark.

Læs også: Apotek skaber trivsel fra medicinmand