Det er blevet endnu dyrere at bo på hotel

Man skulle grave endnu dybere i tegnebogen i 2013 end året før, hvis man valgte at booke hotelovernatninger.

I Danmark er værelsespriserne blevet dyrere at leje et hotelværelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASMINA NIELSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver stadig dyrere at bo på hotel rundt om i verden. Det viser Hotels.coms »Hotel Price Index«, som er baseret på bookingdata fra mere en 150.000 hoteller verden over.

I 2013 blev det i alt tre procent dyrere at bo på hotel i sammenlignet med 2012. Det er fjerde år i træk, hotelpriserne er steget på verdensplan.

Den største stigning er sket i de latinamerikanske lande, som har oplevet en stigning på fem procent, mens det europæiske marked har oplevet en prisstigning på to procent.

»Der ingen tvivl om, at de europæiske hotelpriser er nogle af de priser, der blev hårdest ramt af krisen. Men der er dog noget, der tyder på, at det økonomiske pres er ved at lette, hvis det da ikke allerede er ovre,« siger Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com, i en pressemeddelelse.Også i Danmark er værelsespriserne blevet dyrere at betale. Prisen på overnatninger steg med fire procent i 2013, hvilket er den største stigning siden det markante prisfald på 12 procent i 2008/2009, som finanskrisen forårsagede. Helt konkret betyder det, at den gennemsnitlige pris for et dansk hotelværelse lå på 901 kroner mod 868 kroner i 2012.

Som det eneste sted i verden har Asien oplevet et prisfald i hotelpriserne. Det er blevet to procent billigere at forkæle sig med en hotelovernatning i Asien sidste år i forhold til året før. Det er den faldende kurs på yen, rupien og rupia, der har ledt til nedgang i priserne samt et fald i antal rejsende til Kina.