Hoteller ramt af fusk med hjemmesider

Vildledende hotelhjemmesider er et stigende problem i hotelbranchen. De falske bookingsider genererer reservationer for næsen af hotellerne selv og andre sider med hotelbooking.

Hotelkunder bliver snydt til at booke værelser gennem falske hotelsider på internettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et voksende antal falske hotelhjemmesider popper op på internettet. Det betyder, at hotelkunder bliver vildledt, når de skal booke hotelværelset, og samtidig går hotellerne selv glip af indtjening i forbindelse med booking.

Det skriver den norske hotelside hotelnytt.no.

Jean-Jacques Dahan, digital brand risk ekspert og stifter af det internationale konsulentfirma Zeusmark, siger til sitet, at der er en stigende tendens til, at hjemmesider bliver snydt for trafik, som kan generere bookinger. I stedet ledes kunderne ind på bookingsider, som ligner hotellets egen side.

»Indenfor de seneste par måneder er der opstået hundredvis af vildledende hotelhjemmesider på tværs af hele Europa, inklusive Danmark. Hjemmesiderne fremstår som værende hotellernes egne, men disse booking-sites har ikke direkte aftaler med hotellerne, og derved håndteres hotelbookingen samt kundens betaling af en anonym tredjepart, som hverken det pågældende hotel eller den betalende gæst kender til,« siger han.

Fra hotelbranchens brancheorganisation Horesta lyder det, at man kender problemet, og ifølge konsulenten er det med den seneste udvikling vigtigt for hotellerne at holde øje med, hvordan deres navn benyttes og udnyttes på internettet.

»Dette for at sikre deres omdømme og profitabilitet mod den stigende tendens af taktiske marketingmetoder samt ugyldige booking-afgifter. Det er samtidigt vigtigt, at hoteller beskytter hotelgæster, der uvidende om den uofficielle, men umiddelbart troværdige hjemmeside, booker et hotelværelse og betaler til en tredjepart uden direkte forbindelse med det ønskede hotel,« siger Jean-Jacques Dahan.

De vildledende uofficielle hjemmesider kan ifølge hotelnytt.no være dyrt for hotellernes omdømme, da bookingsiderne ofte ser uprofessionelle ud, og langt fra ligner de officielle hotelhjemmesider.