Datatilsynet: Ikke godt nok, Google

Kræver total sletning af ulovligt indsamlede oplysninger fra trådløse net.

Googles fotovogne gjorde andet end at optage billeder, da de rullede landet rundt. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Datatilsynet i Danmark er ikke tilfreds med internetgiganten Googles og et sikkerhedsfirmas tilbagemeldinger om, at alle ulovligt indsamlede oplysninger fra Googles fotovogne nu er slettet.

»Vi forfølger sagen og har i går (22. juni, red.) bedt om en uddybning, fordi Google har meddelt, at der fortsat kan være diske med data, som ikke er blevet slettet endnu. Vi vil gerne høre, hvor disse data ligger, hvordan de er beskyttet, om man kan udskille de danske data, om man vil gøre det, og hvornår det vil ske. Vi vil have de danske data slettet,« siger kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen, til Business.dk.

Total sletning

I maj sendte Datatilsynet et ualmindeligt skarpt brev til Google og krævede total sletning af de oplysninger, som fotovognene indsamlede fra de åbne, trådløse net, som de passerede, mens de gennemfotograferede Danmarkt til 360-graders billeder i funktionen Google Gadevisning.

Det franske datatilsyn har bekræftet, at der i de indsamlede data fra Frankrig er både adgangskoder til netbanker, e-postbeskeder og besøgte netadresser iblandt.

Google selv og et sikkerhedsfirma, der på det danske Datatilsynets foranledning er indkaldt som uafhængig tredjepart for at bekræfte sletningen, meldte tidligere på måneden tilbage, men Datatilsynet mener stadig, at der udestår en endelig bekræftelse på, at alt faktisk er væk.

Flere steder i verden er Google blevet politianmeldt efter balladen.