Dansk Supermarked-direktør går på pension

Erling Jensen, der har siddet på posten som direktør for Dansk Supermarked i 11 år, går på pension. Afløseren er endnu ikke fundet (Opdateret 9.35)

Arkivfoto. Erling Jensen fylder 63 år til december og går derfor på pension fra sit job som adm. direktør for Dansk Supermarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Manden, der har stået bag Dansk Supermarked siden 1. januar 2000, skifter direktørjobbet ud med pensionisttilværelsen. Erling Jensen fylder 63 år til december, og det er efter hans eget ønske, at han træder tilbage, meddeler A. P. Møller - Mærsk tirsdag.

Der er endnu ikke fundet en afløser, og den nye administrerende direktør kan både have en baggrund inden for A. P. Møller - Mærsk eller komme udefra, fremgår det af pressemeddelelsen fra ejeren af Dansk Supermarked. Den nye direktør ventes at være fundet i løbet af næste år.

Erling Jensen overtog i sin tid posten fra Herman Salling og var den første administrerende direktør, der ikke kom fra Salling-familien. Den snart pensionerede direktør er oprindeligt uddannet elektriker, men blev sidenhen først indkøber, så indkøbschef og indkøbsdirektør og slutteligt administrerende direktør for Dansk Supermarked.

"Erling Jensen har gennem en lang karriere gjort en stor indsats for Dansk Supermarked, og vi har grund til at være særdeles tilfredse med resultaterne under hans ledelse," siger Nils Smedegaard Andersen, topchef for A.P. Møller - Mærsk A/S og bestyrelsesformand for Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked er landets største detailkoncern med mere end 1200 butikker herhjemme, i Tyskland, Polen og Sverige, ca. 40.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 66 mia. kroner.