Dansk byggegigant stormer frem på voksende tysk marked

I år ventes tyskerne at købe 200 huse fra selskabet.

Huscompagniet - Direktør for den tyske afdeling - Søren Haugaard - her i et udstillingshus i Harrislee. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Den tyske byggebranche vokser massivt og frister med gyldne muligheder for danske firmaer. Et af dem er Danmarks største typehusfirma, Huscompagniet.


Det skriver Børsen.


»I løbet af omkring fem år vil vi se, at Tyskland bliver et større marked for os end Danmark. Vi har været i stand til at fordoble salget af huse fra år til år samtidig med, at vi har tjent penge hele vejen,« forklarer Huscompagniets udviklingsdirektør, Søren Haugaard til avisen.


Huscompagniet trådte ind på det tyske marked i 2012 med et salg på seks huse. I år ventes tyskerne at købe 200 huse fra selskabet.

»I Tyskland bygges der over 100.000 boliger om året, så vi kradser kun i overfladen endnu. Vi skal vokse, men det vil ske profitabelt og ved at være vedholdende,« udtaler selskabets nyansatte tyske direktør, Guido Attabra, til Børsen.


Tyskland er det største eksportmarked for den danske byggebranche og i vækst.En prognose fra den tyske brancheorganisation Die Deutsche Bauindustrie forudser, at markedet i 2017 vil vokse med 5 pct. til en byggeomsætning på 836 mia. kr., der er det højeste niveau i