Chr. Hansen får millionlån af Den Europæiske Investeringsbank

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har fået et lån på 75 mio. euro, svarende til 559 mio. kr., af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) til selskabets forskning og udvikling.

Chr. Hansen er verdens største producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejerprodukter, og andre fødevarer. De fleste bakterier fremstilles på selskabets fabrik i Avedøre. Når bakterierne er fremstillet, bliver de pakket og opbevaret i fryselagre ved -55 grader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Den Europæiske Investeringsbank i en pressemeddelelsen.

- Lånet er øremærket til Chr. Hansens udvikling af naturlige løsninger, der forbedrer stabiliteten af probiotiske kulturer, beskytter landbrugsafgrøder og undersøger anvendelsen af bakterier i forhold til menneskers sundhed, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Hos Chr. Hansen er der stor tilfredshed med, at koncernen har fået lånet i hus. Det fortæller selskabets økonomidirektør, Søren Westh-Lonning.

- Vi er glade for at have indgået en aftale om et lån fra EIB. Midlerne vil hjælpe os med at videreudvikle Chr. Hansen ved at tilføre nye, innovative løsninger til vores kunder og forbrugere, siger han i meddelelsen.

Projektperioden for Chr. Hansen løber frem til 2018, og det forventes, at der bliver skabt 80 nye job inden for forskning og udvikling i den periode.