Capinordic­folk står til samme straf

Selvom bagmandspolitiet har opgivet tiltaler for kursmanipulation og insiderhandel, så går anklagemyndigheden efter samme straf til Lasse Lindblad og Henrik Juul, siger vicestatsanklager Per Fiig.

Selvom bagmandspolitiet har opgivet tiltaler for hele 25 forskellige tilfælde af kursmanipulation og insiderhandel, står Capinordic Banks stifter og tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad (billedet) samt bankens tidligere direktør Henrik Juul til samme straf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den krakkede rigmandsbank Capinordic Banks stifter og tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad og bankens tidligere direktør Henrik Juul står til samme straf, selvom bagmandspolitiet har opgivet tiltaler for hele 25 forskellige tilfælde af kursmanipulation og insiderhandel.

“Vores vurdering er, at en ændring af anklageskriftet ikke vil have nogen betydning for den strafpåstand, som anklagemyndigheden vil nedlægge i sagen mod de resterende tiltalte - hvilket også er en af grundene til, at vi har truffet beslutningen,” siger Per Fiig, som dog ikke vil afsløre, hvilken strafudmåling han går efter.

Lasse Lindblad og Henrik Juul og endnu en person, som er beskyttet af navneforbud, står fortsat tiltalt for brud på lov om finansiel virksomhed, mandatsvig og skyldnersvig i forbindelse med to konkrete udlånsengagementer i Capinordic Bank.

Rent teknisk er det dommeren i retten i Lyngby, der skal tage stilling til den tilskæring af sagen, som bagmandspolitiet ønsker: “Vi har indstillet til Lyngby Ret, at vi gerne vil opgive fem af ti forhold i sagen. Det drejer sig ganske rigtigt om forholdene omkring kursmanipulation og insiderhandel. Samtidig indstiller vi at nedbringe antallet af tiltalte personer fra seks til tre,” forklarer Per Fiig.

Det var kun Lasse Lindblad, der var tiltalt for insiderhandel.