Brintbatteri giver iPhone en uges strøm

Britisk firma hævder at have løst det store batteriproblem ved at bygge brintbatteri ind i Apple-telefon.

Nærheden af en stikkontakt for at kunne fungere er mobiltelefonernes helt store problem. Et britisk firma har ombygget en iPhone 6, så der er plads til et brintbatteri, som angiveligt kan levere strøm i en hel uge, før det skal fyldes op. Arkivfoto: Robyn Beck, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobiltelefonernes største problem - batteritiden - ser nu endelig ud til at kunne løses. Det første batteri, som kan holde en iPhone-telefon i live i en hel uge er på vej.

Det er det britiske teknologiselskab Intelligent Energy, som mener at have knækket koden til, hvordan smartphonetelefonen ikke længere behøver at skulle lades op mindst en gang om dagen. Nu vil iPhonen kunne køre en hel uge på et indbygget brintbatteri, skriver det britiske dagblad Daily Telegraph.

Tank op i hovedtelefonstikket

Intelligent Energy har fået en iPhone 6 til at fungere både med det normale, genopladelige batteri og sit eget brintbatteri. Det skaber elektricitet ved at blande brint og ilt. På prøvetelefonen forsyner man brændselscellen med brint gennem det ombyggede hovedtelefonstik, men Intelligent Energy forventer, at det fremover vil ske gennem en særlig kortholder, hvor man kan skyde en lille beholder ind i telefonen.

På testtelefonen er der ikke ændret på noget i forhold til en almindelig iPhone 6 bortset fra, at Intelligent Energy har sat en ventilator ind på bagsiden for at kunne slippe af med den vanddamp, som brintbatteriet skaber.

Ifølge avisen menes selskabet at arbejde tæt sammen med Apple. Administrerende direktør i Intelligent Energy, Henri Winand, vil ikke kommentere, om Apple er involveret i udviklingen af det nye batteri, og Apple selv vil ikke kommentere oplysningerne.

Større skærme æder forbedringerne

Både PC- og mobilproducenter arbejder ihærdigt med at forbedre batteritiden, der betragtes som akilleshælen i en tid, hvor både PCer og mobiltelefoner er altafgørende for de fleste. De bruges derfor næsten døgnet rundt, men man er ikke for alvor mobil, hvis man konstant er afhængig af en stikkontakt.

De stadig større mobilskærme æder imidlertid de gevinster, som det lykkes at presse ud af batterierne, samtidig med at flere og flere har applikationer kørende konstant i baggrunden for at holde sig opdateret.

Intelligent Energy anslår, at det nye batteri vil kunne åbne et marked på 300 milliarder pund eller 3 billioner kroner.

Man kan i dag købe forskellige ekstrabatterier, som man kan tage med sig på farten og bruge til at lade en telefon eller computer op med, når strømmen svigter.