Samsung lokker Apple-kunder: Lån vores toptelefon i en måned

Aggressiv kampagne skal lokke iPhone-ejere til at skifte telefonen ud med en Samsung-telefon. Interessen har været overvældende, og nu mangler der telefoner.

Samsung vil nu forsøge at lokke Apple-kunder med et godt tilbud. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største mobilproducent, Samsung, forsøger sig nu med en ny taktik til at lokke Apples kunder væk. Alle iPhone-ejere kan for en enkelt dollar få lov at låne Samsungs toptelefoner i en måned.

Det opsigtsvækkende tilbud kommer nogle få uger, før Apple ventes at lancere sin nye iPhone 6S, som bliver Samsungs hovedkonkurrent på smartphonemarkedet. Derfor gælder det for Samsung om at få flere til faktisk at have prøvet Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus og Galaxy Note 5 - de to sidstnævnte er netop blevet lanceret.

Løb tør efter få timer

Og tilbuddet er tilsyneladende gået rent ind. Samsung løb allerede efter nogle få timer tør for testtelefoner.

»Tak for jeres interesse. På grund af overvældende efterspørgsel er vi midlertidigt løbet tør for testtelefoner. Vend tilbage senere og se, om der er tilgængelige telefoner,« skriver Samsung på sit Ultimate Test Drive-netsted.

Det skal iPhone-ejere besøge fra deres telefon, vælge deres teleselskab og dernæst den telefon, som de ønsker at prøve. Så snart de har opgivet navn og adresse og indtastet kreditkortoplysninger, sender Samsung en telefon af sted til 30 dages test og med gratis tale og datapakke i prøveperioden. Efter de 30 dage kan iPhone-ejerne enten købe Samsung-telefonen eller returnere den.

Analytikere læser Samsungs opfordring om at vende tilbage som et tegn på, at der virkelig er flere testtelefoner på vej fra mobilgiganten, hvis skridt samtidig af nogle analytikere ses som frustration over Apples succes.

Apple gnaver sig ind på Samsungs førerposition

Siden Apple i efteråret 2014 lancerede de hidtil største telefoner, iPhone 6 og den endnu større iPhone 6 Plus, har Apple gnavet sig ind på Samsungs markedsandele. Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, som Samsung lancerede i foråret, har fået meget fine anmeldelser men har ikke solgt nær så godt, som Samsung havde håbet på.

Det fik Samsung til at fremrykke lanceringen af den nye Galaxy S6 Edge Plus og Galaxy Note 5 med digital pen for at give de to nye toptelefoner tid til at få fodfæste på markedet, inden Apple formentlig stjæler dagsordenen i en tid med den kommende iPhone 6S-telefon, som ventes præsenteret 9. september.

Samsung holder fortsat førerpositionen som verdens største smartphoneproducent men har mistet 4,3 procent af sin markedsandel, som nu er nede på 21,9. Der er dog stadig stor afstand til nummer to, amerikanske Apple, som har vundet 2,4 procent og nu sidder på 14,6 procent af verdensmarkedet. Apple er dog ubestrideligt bedre til at tjene penge på sine produkter. Til gengæld udgør iPhone-salget nu omkring to tredjedele af Apples indtægter, og det er derfor afgørende, at Apple hele tiden formår at begejstre og få folk til stadig at lægge mange tusinde kroner for en ny telefon.