Blame game omkring Atea-sagen

Siden bestikkelssagen omkring Atea bragede løs i juni, har en række personer vasket hænder og søgt at skyde skylden på hinanden.

Foto: Thomas Lekfeldt

Den danske IT-milliardær Ib Kunøe var som formand og hovedaktionær i Atea hurtig til at frikende sig selv i bestikkelsessagen. Kunøe har han intet kendt til den mulige bestikkelse, fortalte han til Børsen få dage efter politiets sigtelser 9. juni.

Dokumentation: Hør lydoptagelsen her

 

Samme dag skød Ateas norske topchef, Steinar Sønsteby, skylden for bestikkelsesaffæren på tidligere medarbejdere, og 19. juni fortalte Ateas danske adm. direktør, Morten Felding, i Jyllands-Posten, hvordan han opdagede og satte en stopper for ulovlighederne.

29. juni gik Feldings tidligere kollega i Atea, Peter Trans, som nu er direktør hos konkurrenten 3A-it, til Jyllands-Posten, hvor han kaldte det løgn og latin, at Ib Kunøe og Steinar Sønsteby ikke kendte til Dubai-turen. Han sagde også, at Morten Felding havde godkendt Dubai-turen i august med ordene »Turen er on, god tur.«

Torsdag var det så Atea-konkurrenten 3A-its tur til at henvende sig til kunder og offentlighed med en pressemeddelelse under overskriften »Usande anklager mod tre chefer i 3A-it«.

Fredag kan Berlingske offentliggøre en lydoptagelse, der stiller Morten Felding i et kritisk lys.