Bayer har sikret sig 420 mia. kr. til købet af Monsanto

Tyske Bayer har tilsyneladende sikret sig omkring 63 mia. dollar, svarende til 420 mia. kr., til finansieringen af købet af amerikanske Monsanto i en fusionen der vil skabe verdens største leverandør af landbrugskemikalier og såsæd.

Foto: JOHN THYS. Tyske Bayer har tilsyneladende sikret sig omkring 63 mia. dollar, svarende til 420 mia. kr., til finansieringen af købet af amerikanske Monsanto i en fusionen der vil skabe verdens største leverandør af landbrugskemikalier og såsæd.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser kilder tæt med indblik i forløbet ifølge Bloomberg News.

Bayer har angiveligt aftalt lån med i alt fem banker. Det drejer sig om Bank of America, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC og JPMorgan. De skal hver bidrage med cirka 12,5 mia. dollar i korte lån.

Lånene omfatter en option for at blive øget, hvis Bayer skulle vælge at forhøje sit nuværende bud, der lyder på 122 dollar per aktie, oplyser Bloomberg News' kilder. Ind til videre har Monsanto da også meldt ud, at man finder Bayers bud for lavt.

Den tyske koncern antages at ville udstede obligationer for omkring 20 til 30 mia. dollar på et senere tidspunkt for at refinansiere dele af lånene.