Monsanto bekræfter bud fra tyske Bayer

Amerikanske Monsanto, som Novozymes har et samarbejde med, bekræfter, at tyske Bayer har gjort sine hoser grønne overfor koncernen.

Amerikanske Monsanto, som Novozymes har et samarbejde med, bekræfter, at tyske Bayer har gjort sine hoser grønne overfor koncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyses ikke, hvor meget tyskerne byder i en handel, der kan ende med at skabe verdens største leverandør af såsæd og landbrugskemikalier, hvis det bliver en realitet.

Det skriver Bloomberg News.

Det har tidligere været rygtet, at Bayer var klar med en stor pengepose med 40 mia. dollar for at få fingrene i den amerikanske koncern. Men det beløb bekræftes ikke i den erklæring, som Monsanto nu er kommet med.

»Som en reaktion på medieforlydender, bekræfter Monsanto Company, at vi har modtaget et uopfordret, ikke-bindende forslag fra Bayer af en potentiel overtagelse af Monsanto med forbehold af due diligence, myndighedsgodkendelser og andre forhold,« skriver Monsanto på sin hjemmeside.

»Bestyrelsen for Monsanto er ved at gennemgå forslaget i samråd med sine finansielle og juridiske rådgivere. Monsanto har ingen yderligere kommentarer indtil bestyrelsen har afsluttet sin gennemgang,« lyder det.

Ifølge Bloomberg er Monsantos markedsværdi 42 mia. dollar, mens Bayer værdisættes til omkring 84 mia. euro. Det svarer til selskabsværdier på henholdsvis 277 mia. kr. og 624 mia. kr.

Monsanto forsøgte sidste år over flere omgange at købe schweiziske Syngenta - uden held. Nu kan amerikanerne så selv ende med at blive opslugt i stedet.

Danske Novozymes indgik i december 2013 en alliance - BioAg - med Monsanto. De to arbejder sammen her på mikrobielle løsninger til verdens landmænd.